Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Akademisk medarbejder søges til analyseopgaver på et spændende område

Udlændinge- og Integrationsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
24-03-2023

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) søger en akademisk medarbejder, der har erfaring med, eller lyst til at udarbejde analyser, der har en betydning for integrationsindsatsen og rekrutteringen af velkvalificerede udlændinge til danske virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

 

Hvad kan vi tilbyde dig?

Du bliver en del af kontoret Økonomi og Analyse, der er opdelt i tre teams, der varetager henholdsvis: økonomistyring og finanslovsarbejde, regnskab og tilskudsforvaltning samt driftsunderstøttende videns- og analysearbejde. Mere bestemt bliver du en del af vores team Viden og Analyse, som har til opgave at gennemføre målrettede analyser, der understøtter indsatsen i styrelsens fagkontorer.

 

Du skal styrke SIRIs analysekraft

I team Viden og Analyse får du fem dedikerede kollegaer, og din primære opgave bliver at udarbejde større og mindre analyser, der understøtter SIRIs kerneopgaver. Mere konkret får du en rolle i videreudviklingen af SIRIs kvantitative analysekapacitet inden for integrationsområdet og international rekruttering, herunder udnyttelsen af ministerieordningens registerdata fra Danmarks Statistik. Du vil herudover skulle bidrage til varetagelsen af teamets løbende driftsopgaver i forhold til bl.a. besvarelse af aktindsigtsager, ministerforelæggelser, gennemførelse af surveys, ad-hoc dataarbejde samt vedligeholdelse og videreudvikling af styrelsens driftsunderstøttende ledelsesinformation. Teamet arbejder ud fra en klyngestruktur, der betyder, at du får ansvaret for at sikre den løbende dialog med udvalgte kontorer. Det gør vi for at sikre, at dine opgaver er tæt koblet til de løbende behov og ønsker i SIRIs fagkontorer samt direktionens strategiske sigte.

 

Vi har igangsat en ambitiøs udvikling af analysearbejdet i SIRI med det formål at skabe et styrket grundlag for styring og rådgivning inden for SIRIs kerneopgaver. Vi lægger vægt på udbygning af SIRIs datagrundlag, monitorering af udviklingen samt strategiske analyser, som løfter kvaliteten af styrelsens arbejde. Vi har allerede lagt en række spor, og vi forventer, at du har lyst til at præge og udvikle arbejdet yderligere.    

 

Bliv en del af et tværfagligt arbejdsfællesskab, der prioriterer kompetenceudvikling

I teamet har vi stort fokus på løbende intern sparring, hvilket fx betyder, at alle væsentlige analyser bliver valideret af en team-kollega. Du vil træde ind i et tværfagligt team-miljø med rum til personlig og faglig udvikling, samtidig med, at vi har en klar forventning om, at alle i kontoret kan arbejde selvstændigt og tage ansvar. Vi prioriterer kompetenceudvikling højt og forventer, at du proaktivt og løbende bidrager til at styrke teamets samlede analysekapacitet fx via deltagelse i kurser, konferencer og opdyrkning af relevante netværk.

 

I kontoret Økonomi og Analyse er vi 21 medarbejdere. Vi er kendetegnet ved at være et fællesskab, hvor samarbejdet med hinanden og resten af styrelsen er i højsædet. Vi er altid optaget af at skabe et professionelt, men uhøjtideligt arbejdsmiljø og et godt kollegialt sammenhold. Endelig kan du se frem til tæt sparring med en ambitiøs og imødekommende kontorledelse, samt en nærværende direktion, der prioriterer analysearbejdet højt i det daglige.

 

Selv om der kan være travlt, og der er mange bolde i luften, skal der også være plads til andet end arbejde. Vi har både løbeklub, træningsfaciliteter og massageordning og så holder vi nogle ret gode fredagsbarer nede i kælderen, hvor Slyngelstuen befinder sig. Der bliver spillet bordtennis og brætspil, drukket fadøl og sodavand, diskuteret, grinet og fortalt røverhistorier. Dine nye kollegaer i kontoret er ofte dem, som går forrest i de sociale arrangementer.

 

Hvad forventer vi af dig?

Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund, fx cand.scient.soc., cand.scient.pol. eller cand.polit. Hvis du har erfaring fra beskæftigelses- eller udlændingeområdet og erfaring med at gennemføre kvantitative analyser er det bestemt en fordel.

 

Du bliver en del af et politisk miljø, hvor du udfordres fagligt og personligt, og hvor vi forventer, at du er:

  • proaktiv og ansvarsfuld, da du i samarbejde med dine kollegaer i teamet skal udvikle analyseopgaverne i SIRI

  • strategisk tænkende og selvstændigt kan bidrage til at identificere de vigtigste vidensbehov for styrelsen

  • kommunikativ stærk og kan formidle komplicerede analyser på en letforståelig måde internt i ministeriet og eksternt til fx kommuner og organisationer

  • samarbejdsorienteret og evner at skabe gode relationer og bidrager til en god stemning på arbejdspladsen

 

Hvem er vi?

SIRI er en styrelse under Udlændinge- og Integrationsministeriet. Vi behandler ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelse til udlændinge fra hele verden, som vil arbejde eller studere i Danmark. Vi sikrer EU-borgere nem og hurtig adgang til Danmark. Vi vejleder kommunerne om integration og forebyggelse, og vi udarbejder prøver i dansk og viden om Danmark.

 

Vi behandler årligt omkring 100.000 sager fordelt på et stort antal meget forskelligartede opholdsordninger, og vi er repræsenteret i syv byer i Danmark.

 

Vi er kendetegnet ved at være et stort fællesskab, hvor faglighed, jura og kvalitet er i fokus, og hvor der ikke er langt fra studenten til direktøren. Vores hverdag er præget af stor bevågenhed fra både den politiske verden, medierne og erhvervslivet. Det gør, at vi til tider skal levere med kort aftræk og implementere nye tiltag både hurtigt og korrekt. Vi bor i en gammel industribygning fra starten af 1900-tallet, der er nyrenoveret og ombygget til kontorarbejde tæt på Ny Ellebjerg Station.  Dit arbejdssted bliver i Valby. Vi har bl.a. kantine, bordtennisbord, fitnessrum og fredagsbar mv. Derudover har vi indgået en lokalaftale, som giver dig mulighed for en fast hjemmearbejdsdag om ugen. Læs mere om os og hvordan det er at arbejde i SIRI

 

Hvad skal du ellers vide?

Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter gældende overenskomst for akademikere i staten og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer. For den rette ansøger kan der blive tale om ansættelse som special- eller chefkonsulent.

 

Politiets Efterretningstjeneste vil gennemføre et sikkerhedstjek af din person, så vi i Udlændinge- og Integrationsministeriet kan vurdere, om du er egnet til at varetage stillingen. Du skal løbende kunne bestå et sikkerhedstjek under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her

 

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte kontorchef Morten Thaning Thulstrup på telefonnummer nr. 72 14 24 20 eller e-mail mott@siri.dk.

 

Søg stillingen

Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, eksamensbevis mv. senest mandag den 10. april 2023.

 

Vi forventer at holde samtaler i uge 15. Der vil i forbindelse med en eventuel 2. samtale indgå en mindre skriftlig opgave.

 

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Lige Adgang - Uddannelse, job og fællesskaber for alle.

 

Ansøgningsfrist:

10-04-2023

 

Arbejdstid:

fuldtid

 

Arbejdssted:

Carl Jacobsens Vej 39, 2500 Valby

 

Hjemmeside:

www.siri.dk

 

Læs hvad medarbejderne synes om at arbejde hos os

Følg os på LinkedIn.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Adresse 1
Carl Jacobsens Vej 39
2500 Valby
Danmark
Praktisk information
Oprettet
24-03-2023
Udløber
10-04-2023
Kviknummer
LJA-84640318
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Adresse
Carl Jacobsens Vej 39
2500
Valby
Danmark
Praktisk information
Indrykket
24-03-2023
Ansøgningsfrist
10-04-2023
Kviknummer
LJA-84640318
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed