Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Akademiker til policyudvikling og ministerbetjening på dagtilbudsområdet

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
05-10-2022

Gør en forskel for de mindste børn som vores nye kollega i Børne- og Undervisningsministeriet.

 

Brænder du for politikudvikling og politisk betjening? Vil du være med til at sætte retning for udvikling af dagplejen, vuggestuer og børnehaver for de mindste børn i Danmark? Så er du måske vores nye kollega i Kontor for Dagtilbud i Børne- og Undervisningsministeriets departement.

 

Om arbejdsopgaverne

Som vores nye kollega i Kontor for Dagtilbud vil du blive en del af et kontor med en masse spændende opgaver. Børneområdet fylder politisk og i medierne, og der er derfor også mange løbende ad hoc opgaver, som giver et spændende arbejdsmiljø med en kombination af dag-til-dag ministerbetjening og større politiske udspil og udviklingsarbejde.

 

Din hverdag vil være præget afløbene betjening af ministeren, herunder udarbejdelse af politiske beslutningsoplæg, besvarelse af henvendelser fra Folketinget, presseberedskaber, forberedelse af møder og forhandlinger, ny lovgivning samt generelle opgaver der knytter sig til udvikling af dagtilbuddene. Du vil få selvstændigt ansvar for forskellige områder og projekter.

 

Vi samarbejder bl.a. med ministeriets to styrelser, internt i departementet, på tværs af ministeriet samt med vidensmiljøer og de centrale parter på området, fx KL, BKF, BUPL, FOA og DLO.

 

Aktuelt arbejder vi bl.a. med en kvalitetsundersøgelse af dagtilbudsområdet, udmøntning af politisk aftale om minimumsnormeringer, tidlig indsats og børn i udsatte positioner, udskudt skolestart, rekrutteringsudfordringer på velfærdsområdet, bedre data, afbureaukratisering, integration-, ligestilling- og familiepolitik på dagtilbudsområdet, internationale opgaver, fx i regi af EU, FN, Europarådet og OECD mv.

 

Om kontoret

Kontoret har ansvar for rammerne for og udviklingen af dagtilbud til 0-6-årige børn (dagpleje og daginstitutioner) og private pasningsordninger. 

 

Vi arbejder med politisk betjening af minister og Folketing og en lang række andre opgaver på børneområdet, ligesom vi har en central funktion i idéudvikling og igangsættelse af nye initiativer på området. Vi har ansvar for sekretariatsbetjeningen af Rådet for Børns Læring, ligesom vi deltager i forskellige tværministerielle arbejdsgrupper. Og så koordinerer vi det internationale samarbejde på børneområdet i dagtilbudsnetværk i OECD, EU og i Norden.

 

Kontor for Dagtilbud er placeret i Afdelingen for Dagtilbud og Grundskoler, og kontoret består af 13 medarbejdere og en kontorchef

 

Om os

Vi er et kontor, hvor vi har det sjovt sammen, hvor vi interesserer os for hinanden og hjælper hinanden, når der er behov for det. Du får kolleger med et højt kompetenceniveau og et stort engagement, hvor faglig sparring om opgaverne er en integreret del af vores kultur, som giver dig mulighed for at blive dygtigere.

 

Vi har fokus på trivsel og medarbejderudvikling, og der er tit sociale arrangementer både i kontoret og i afdelingen.

 

Om dig

Vi forestiller os, at du har en relevant samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse, fx cand.scient.pol., cand.scient.soc., cand.jur. eller lignende. Vi forventer, at du interesserer dig for policyudvikling, har et skarpt politisk blik, er rigtig god til at skrive, og at du trives med at have mange bolde i luften. Det er en fordel, hvis du har erfaring med arbejdet i et departement eller fra centraladministrationen i øvrigt.

 

Vi forventer herudover, at du:

  • har viden om og interesse for dagtilbudsområdet,

  • har stærke analytiske og faglige kompetencer samt projektledererfaring, herunder eventuelt med erfaring fra større koordineringsprojekter mv.,

  • har særdeles gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner,

  • er hurtig til at sætte dig ind i nye opgaver, få skabt overblik og på samme tid have blik for detaljerne,

  • har en selvstændig og struktureret arbejdsform med fokus på resultater og fremdrift på det område og de opgaver, som du har ansvaret for,

  • trives med et stort selvstændigt ansvar i et til tider hektisk miljø, samt

  • har stærke samarbejdsevner, og bidrager til at det er sjovt at gå på arbejde.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Der er tale om en stilling som fuldmægtig, og vi ønsker at besætte stillingen pr. 1. december 2022.

 

Arbejdstiden er i gennemsnit 37 timer pr. uge.

 

Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og den relevante organisation. Der kan være mulighed for at forhandle tillæg afhængigt af dine kvalifikationer.

 

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Mette Arnsfelt McPhail på telefon 2583 6405.

 

Du kan også læse mere om Børne- og Undervisningsministeriet på vores hjemmeside www.uvm.dk.

 

Sådan søger du

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest fredag den 21. oktober 2022. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler den 26. og 27. oktober. Du søger stillingen via vores hjemmeside www.uvm.dk/job.

 

Der vil være en case i forbindelse med samtalen for at vurdere, hvordan du løser en konkret opgave. Du får flere oplysninger om casen, hvis det bliver aktuelt.

 

Ansøgningsfrist

21-10-2022

 

Tiltrædelsesdato

01-12-2022

 

Arbejdstid

37 timer ugentligt

 

Kategori

Fuldmægtig

 

Kategori

AC-fuldmægtig

 

Arbejdssted

Børne- og Undervisningsministeriet

 

Hjemmeside

http://www.uvm.dk

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 25
1015 København K
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 21
1220 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
05-10-2022
Udløber
21-10-2022
Kviknummer
LJA-84099230
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 21
1220
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
05-10-2022
Ansøgningsfrist
21-10-2022
Kviknummer
LJA-84099230
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed