Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Akademiker til policy-udvikling og ministerbetjening på dagtilbudsområdet

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
06-02-2023

Gør en forskel for de mindste børn som vores nye kollega i Børne- og Undervisningsministeriet!

Brænder du for politikudvikling og politisk betjening? Vil du være med til at sætte retning for udvikling af dagplejen, vuggestuer og børnehaver for de mindste børn i Danmark? Så er du måske vores nye kollega i Kontor for Dagtilbud i Børne- og Undervisningsministeriets departement.

Om arbejdsopgaverne

Som vores nye kollega i Kontor for Dagtilbud vil du blive en del af et kontor med en masse spændende opgaver. Børneområdet fylder politisk og i medierne, og der er derfor også mange løbende ad hoc opgaver, som giver et spændende arbejdsmiljø med en kombination af dag-til-dag ministerbetjening og større politiske udspil og udviklingsarbejde.

Din hverdag vil være præget af løbene betjening af ministeren, herunder udarbejdelse af politiske beslutningsoplæg, besvarelse af henvendelser fra Folketinget, presseberedskaber, forberedelse af møder og forhandlinger, ny lovgivning samt generelle opgaver der knytter sig til udvikling af dagtilbuddene. Du vil få selvstændigt ansvar for forskellige områder og projekter.

Vi samarbejder bl.a. med ministeriets to styrelser, internt i departementet, på tværs af ministeriet samt med vidensmiljøer og de centrale parter på området, fx KL, BKF, BUPL, FOA, FOLA og DLO.

Aktuelt arbejder vi bl.a. med en kvalitetsundersøgelse af dagtilbudsområdet, minimumsnormeringer, tidlig indsats og børn i udsatte positioner, rekrutteringsudfordringer på velfærdsområdet, bedre data, afbureaukratisering, integration-, ligestilling- og familiepolitik på dagtilbudsområdet, internationale opgaver, fx i regi af EU, FN, Europarådet og OECD mv.

Om kontoret

Kontoret har ansvar for rammerne og udviklingen af dagtilbud (dagpleje og daginstitutioner) til 0-6-årige børn og private pasningsordninger.

Vi arbejder med politisk betjening af minister og Folketing og en lang række andre opgaver på børneområdet, ligesom vi har en central funktion i ideudvikling og igangsættelse af nye initiativer på området. Vi har ansvar for sekretariatsbetjeningen af Rådet for Børns Læring, vi deltager i forskellige tværministerielle arbejdsgrupper og i det internationale samarbejde på dagtilbudsområdet.

Kontor for Dagtilbud er placeret i Afdelingen for Dagtilbud og Grundskoler, og kontoret består af 13 medarbejdere og en kontorchef.

Om os

Vi er et kontor, hvor vi har det sjovt sammen, hvor vi interesserer os for hinanden og hjælper hinanden, når der er behov for det. Du får kolleger med et højt kompetenceniveau og et stort engagement, hvor faglig sparring om opgaverne er en integreret del af vores kultur, som giver dig mulighed for at blive dygtigere.

Vi har fokus på trivsel og medarbejderudvikling, og der er tit sociale arrangementer både i kontoret og i afdelingen.

Om dig

Vi forestiller os, at du har en relevant samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse, fx cand.scient.pol., cand.scient.soc., cand.jur. eller lignende. Vi forventer, at du interesserer dig for policy-udvikling, har et skarpt politisk blik, er rigtig god til at skrive, og at du trives med at have mange bolde i luften. Det er en fordel, hvis du har erfaring med arbejdet i et departement eller fra centraladministrationen i øvrigt.

Vi forventer herudover, at du:

  • har viden om og interesse for dagtilbudsområdet,
  • har stærke analytiske og faglige kompetencer samt projektledererfaring, herunder eventuelt med erfaring fra større koordineringsprojekter mv.,
  • har særdeles gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner,
  • er hurtig til at sætte dig ind i nye opgaver, få skabt overblik og på samme tid have blik for detaljerne,
  • har en selvstændig og struktureret arbejdsform med fokus på resultater og fremdrift på det område og de opgaver, som du har ansvaret for,
  • trives med et stort selvstændigt ansvar i et til tider hektisk miljø, samt
  • har stærke samarbejdsevner, og bidrager til at det er sjovt at gå på arbejde.

Løn- og ansættelsesvilkår

Der er tale om en stilling som enten fuldmægtig eller specialkonsulent, og vi ønsker at besætte stillingen pr. 1. april 2023.

Arbejdstiden er i gennemsnit 37 timer pr. uge.

Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og den relevante organisation. Der kan være mulighed for at forhandle tillæg afhængigt af dine kvalifikationer.

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Mette Arnsfelt McPhail på telefon 2583 6405.

Du kan også læse mere om Børne- og Undervisningsministeriet på vores hjemmeside www.uvm.dk.

Sådan søger du

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest søndag den 19. februar 2023. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 8. Du søger stillingen via vores hjemmeside uvm.dk/job.

Der vil være en case i forbindelse med samtalen for at vurdere, hvordan du løser en konkret opgave. Du får flere oplysninger om casen, hvis det bliver aktuelt.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 25
1015 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
06-02-2023
Udløber
19-02-2023
Kviknummer
LJA-84495378
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Jura, HR og personale, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 25
1015
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
06-02-2023
Ansøgningsfrist
19-02-2023
Kviknummer
LJA-84495378
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Jura, HR og personale, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Beliggenhed