Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Afdelingsleder til økonomi og dataanalyse

Norddjurs Kommune

Norddjurs - inkl. Anholt, Østjylland

Indrykket
14-11-2019

Er du fagligt stærk i kommunal økonomi, og brænder du for at være med til at udvikle økonomistyringen i en kommune? Har du ledererfaring og har fokus på at udvikle dine medarbejdere? Er du kendetegnet ved at være kommunikativt stærk i forhold til at forenkle fagligt stof med pondus i den enkelte situation og præcist i skriftlige præsentationer? Er du tillidsvækkende, troværdig og relationsskabende i forhold til at indgå i tværgående samarbejde på tværs af alle dele af organisationen? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, er du måske vores nye afdelingsleder for økonomi og dataanalyse i Norddjurs Kommune.

Baggrund
Norddjurs Kommune søger en kompetent afdelingsleder til den centrale økonomifunktion. En spændende og centralt placeret lederstilling med ansvar for 16 engagerede og kompetente medarbejdere med særligt fokus på budgetlægning, økonomistyring, analyse og dataunderstøttelse.

Du bliver en del af Staben med ca. 60 dygtige medarbejdere og vil indgå i Stabens ledergruppe. Stabens opgaver er koncernrettede og har til formål at understøtte den samlede kommunale organisation på et højt fagligt niveau. Staben er en del af fællesforvaltningen.

Der er over det seneste år gennemført en organisationsændring med et særligt fokus på en gennemsigtig og professionel økonomistyring, der sikrer balance og råderum for fremtidige beslutninger.

Du vil som afdelingsleder få stor indflydelse på den faglige udvikling af kommunens økonomistyring og dataanalyse. Det er derfor vigtigt, at du har bred erfaring og stærke faglige kompetencer til at kunne understøtte og udfordre økonomien på en fast og respektfuld måde, og sikre et solidt økonomifagligt input til løsninger i budgetlægningen og i den løbende budgetopfølgning.

Ledelsesopgaven
Med reference til økonomichefen vil du som afdelingsleder for økonomi og dataanalyse få ansvaret for afdelingens drift, opgaveløsning og udvikling af medarbejdere og metoder.

En af dine primære opgaver vil være at lede og motivere kompetente og engagerede medarbejdere i økonomi og dataanalyse gennem faglig sparring, metode- og kompetenceudvikling og nærværende ledelse. Samarbejde på tværs af de øvrige afdelinger i Staben er ligeledes påkrævet for at lykkes med det samlede opgaveansvar.

Som leder har du en god forståelse og indsigt i at arbejde i en politisk ledet organisation, du er tydelig i din kommunikation. Du er nysgerrig, inddragende og udadvendt og har evnen til at skabe gejst og arbejdsglæde.

Du vil få en central lederrolle i forhold til kommunens økonomistyring, hvor du skal kunne bygge relationer og vise loyalitet opad, nedad og på tværs af organisationen. Du vil særligt skulle fokusere på at understøtte økonomichefen og stabschefen og vil skulle indgå som sparringspartner centralt og decentralt i organisationen. Det er derfor vigtigt, at du som afdelingsleder er faglig stærk kombineret med en udadvendt, tillidsvækkende og troværdig profil, hvor det falder dig naturligt at skabe relationer og netværk til gavn for udviklingen af vores økonomifunktion.

Du vil få en central rolle i den årlige budgetlægningsproces og i den løbende controlling af kommunens økonomi. Derudover forventes det, at du løbende kan formidle fagligt velfunderede analyser på skrift og i tale med kort varsel til brug for eksempelvis det politiske niveau. Samtidig er du struktureret og formår at sikre relevant og rettidig opfølgning på opgaverne, så de kommer sikkert i mål.

Du har en relevant samfundsvidenskabelig uddannelse eller anden relevant kommunal uddannelse.

Norddjurs Kommune har igangsat en række politiske og økonomiske initiativer på alle serviceområder og i hele organisationen. Vi søger en afdelingsleder, der vil være med at til fastholde udviklingen af de faglige metoder for professionel økonomistyring, og følge den handleplan som kommunalbestyrelsen besluttede ved indgangen til 2019, og som i hovedtræk omhandler følgende 3 hovedtemaer:

  • Samspil mellem administrationen og det politiske niveau
  • Samspil mellem fagforvaltninger og den centrale økonomifunktion
  • Kompetence og metodeudvikling

Du kan læse mere om handleplan her: Sag nr. 17 på kommunalbestyrelsens møde 11. december 2018 og Handleplan for implementering af anbefalinger i KL's analyse.

Vi tilbyder
Vi garanterer en alsidig hverdag, hvor der vil være et bredt spektrum af opgaver, samarbejdsrelationer og fokus på, at vi gør hinanden gode på tværs i organisationen.

Du vil få en lederstilling placeret i en stab med dygtige og engagerede medarbejdere og lederkollegaer, der både kan og vil. Du vil få gode vilkår for både faglig og personlig udvikling.

Løn- og ansættelsesvilkår sker efter gældende overenskomst, med et årligt lønniveau på 580.000 kr. årligt plus pension.

Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte økonomichef Bettina Andersen på telefon 20 52 85 72.

Ansættelsesforløb

  1. samtale afholdes 9. december 2019
  2. samtale forventes afholdt 17. december 2019

Der afholdes test imellem 1. og 2. samtale.

 

Vilkår
Ansøgningsfristen er 3. december 2019 og forventet tiltrædelse er 1. februar 2020.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Norddjurs Kommune

Adresse 1
Torvet 3
8500 Grenaa
Danmark
Tlf
89 59 10 00
Praktisk information
Oprettet
14-11-2019
Udløber
03-12-2019
Kviknummer
LJA-77463901
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Ledelse
Ansøg nu
Lignende job

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Del dette job

Virksomhedsinformation

Norddjurs Kommune

Adresse
Torvet 3
8500
Grenaa
Danmark
Tlf: 89 59 10 00
Praktisk information
Indrykket
14-11-2019
Ansøgningsfrist
03-12-2019
Kviknummer
LJA-77463901
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Ledelse
Beliggenhed