Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Afdelingschef til Sundhedsministeriet

Sundhedsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
05-07-2021

Sundhedsministeriet søger en afdelingschef til Afdelingen for Bekæmpelse af Ulighed.

Sundhedsministeriet har været et helt centralt omdrejningspunkt for håndteringen af covid-19-pandemien, og er det stadig. Indsatsen i forhold til covid-19-pandemien har haft stor betydning for ledere og medarbejdere i departementet og for den samlede opgaveløsning det seneste halvandet år. Der forestår en stor og spændende opgave med fortsat at sikre håndteringen af pandemien kombineret med, at Sundhedsministeriets øvrige ansvarsområder fylder mere og mere og vi sammen skal udvikle en ny fælles strategi for Sundhedsministeriet og sundhedsvæsenet.

Du får som afdelingschef en stor rolle i denne proces.

Du udgør sammen med de tre andre afdelingschefer samt departementschefen departementets overordnede ledelsesgruppe.

Desuden indgår du sammen med den øvrige ledelse i departementet samt ledelserne for de øvrige otte institutioner på ministerområdet i ministeriets koncernledelsesforum.

Om os

I Sundhedsministeriet er vi med til at sætte rammerne for et velfungerende, moderne og effektivt sundhedsvæsen fremme danskernes sundhed gennem forebyggelse og behandling samt understøtte gode vilkår for virksomhederne på sundhedsområdet.

Dit ansvar

Dit primære ansvar vil, sammen med afdelingens tre kontorchefer, være at sikre en effektiv og sammenhængende indsats i forhold til fokus på ulighed i sundhed og dækker ministeriets ansvar for psykiatri, forebyggelse, misbrug, strålebeskyttelse og det nære sundhedsvæsen.

Afdelingen arbejder blandt andet med nedbringelse af tvang og udvikling af psykiatrien, et nært og sammenhængende sundhedsvæsen tæt på borgeren og en styrket folkesundhed, herunder indsatsen mod børn og unges rygning.

Arbejdet med bekæmpelse af ulighed i sundhed, som går på tværs af ministeriet, er forankret i afdelingen.

Du har det overordnede ansvar for den politisk betjening og rådgivning af det politiske niveau inden for afdelingens ansvarsområder, og vi forventer, at du kan gøre dette med tæft og akkuratesse.

I forbindelse med arbejdet med håndteringen af covid-19-pandemien løfter afdelingen endvidere opgaver vedrørende bl.a. værnemidler, smitteforebyggelse, sektorpartnerskaber, smitteopsporing, besøgsrestriktioner, mental sundhed og sammenhængen med særlige indsatser målrettet socialt udsatte. Som afdelingschef vil du indgå i samarbejdet om den fortsatte håndtering af covid-19-pandemien med de øvrige afdelinger og institutioner på ministerområdet. Dette vil være en fortsat væsentlig opgave i 2021.

Sammen med den øvrige topledelse har du ansvaret for, at understøtte departementets fortsatte udvikling, sammenhængskraft og gode samarbejdskultur.

Sundhedssektoren står overfor store forandringer i de kommende år. Du skal derfor forvente løbende ændringer i stillingsindholdet.

Din lederstil

Du har gennemslagskraft, er synlig og kan kommunikere klart, overbevisende, troværdigt og i respektfuld øjenhøjde - både med medarbejdere, ledere og omverdenen.

Du er god til strategisk tænkning samtidig med, at du er resultat- og udviklingsorienteret. Du udøver synlig ledelse med vægt på delegering, kvalitet i opgaveløsningen og resultatopfyldelse.

Du skal kunne lede gennem andre og skabe et godt samarbejdsklima i chefgruppen og bidrage til samarbejdet på tværs af afdelingschefgruppen.

Du bidrager aktivt til kontorchefernes udvikling og til udviklingen af medarbejderne i afdelingen og på tværs af departementet i samarbejde med de øvrige afdelingschefer.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer

Du har relevant akademisk uddannelse, der er udbygget med relevant ledelsesmæssig efteruddannelse. Du har desuden ledelseserfaring fra offentlig eller anden politisk styret organisation.

Herudover forudsætter vi, at du har en bred indsigt i samfundsmæssige forhold, herunder gerne på det sundhedsfaglige og -politiske område.

Endelig skal du have store relationelle kompetencer, da der skal samarbejdes med et bredt udsnit af interessenter på sundhedsområdet, og der skal kunne dokumenteres positive resultater fra tidligere lederansættelser i form af konstruktive samarbejdsevner og synlige resultater.

Løn og ansættelsesvilkår

Ansættelsen sker i henhold til rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret med grundløn efter gruppe 2 (lr. 38).

Vil du vide mere?

Du kan få mere at vide om jobbet ved at kontakte departementschef Svend Særkjær på tlf. 7226 9402.

Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 33 og 34. Du skal som ansøger være villig til at lade dig personlighedsteste.

Du kan læse mere om os på https://sum.dk/.

Sundhedsministeriet har røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Sundhedsministeriet

Adresse 1
Holbergsgade 6
1057 København
Danmark
Adresse 2
Holbergsgade 6
1057 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
05-07-2021
Udløber
15-08-2021
Kviknummer
LJA-82343775
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling, Sundhed
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Sundhedsministeriet

Adresse
Holbergsgade 6
1057
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
05-07-2021
Ansøgningsfrist
15-08-2021
Kviknummer
LJA-82343775
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling, Sundhed
Beliggenhed