Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Afdelingschef til DMI's afdeling for Kommunikation og Strategi

DMI

Lyngby-Taarbæk, Storkøbenhavn

Indrykket
26-03-2021

Har du ambitioner om at sætte strategisk retning og mestrer du i skrift og tale at fremme DMIs samfundsrelevans? Vil du være med til at gøre vores frie vejr- og klimadata til et fundament i den grønne omstilling? Kan du agere strategisk såvel i det nationale som internationale samarbejde? Har du flair for at opbygge og udbygge gode relationer? Hvis ja, så er du muligvis vores nye chef for afdelingen Kommunikation og Strategi.

Det du skal lykkes med

Kommunikation og formidling er afgørende for DMIs evne til at skabe samfundsværdi. Du får til opgave at sætte strategisk retning for klar og målrettet kommunikation, som kan synliggøre DMIs rolle som beredskabsmyndighed, klimavidenskabelig rådgiver samt data-pusher. En opgave du vil skulle løfte i samarbejde med afdelingens dygtige presse- og kommunikationsfolk, klimatologer samt DMIs meteorologer og forskere.

Du drives af at agere strategisk på flere niveauer og forstår at holde DMI relevant placeret i de mange politiske processer, som vi indgår i, herunder den årlige finanslovsproces, processen omkring forskningsreserven samt udviklingen af forskellige politiske strategier. Dette arbejde sker i tæt samarbejde med afdelingens daglige leder og understøttes af direktionssekretariatet. Du har et stærkt blik for at holde direktionen velinformeret om udviklingen såvel internt som eksternt og du formår at tilrettelægge og udvikle arbejdet i direktion, chef- samt ledelseskredsen.

For at lykkes i jobbet er det afgørende, at du kan skabe gode relationer både nationalt og internationalt i det europæiske meteorologiske samfund.

Ledelsesstrukturen i afdelingen er ny og du får derfor også til opgave at udvikle et stærk ledelsesteam for afdelingen. I har sammen gennem afdelingens tværgående funktion på instituttet - en særlig rolle i at spille de øvrige afdelinger gode og synliggøre DMIs faglige kapacitet. Det ledelsesmæssige samarbejde på instituttet tager udgangspunkt i et tæt samspil på tværs af afdelingerne, hvorfor du skal have stor appetit på at søge resultater i fællesskab med andre.

Afdelingen du skal lede

Du bliver leder af ledere, idet afdelingens souschef og daglige leder refererer til dig. I Kommunikation og Strategi er der 22 ansatte, som er inddelt i to grupper. Den ene, Politik og Strategi, ledes af den daglige leder, mens den anden gruppe, Kommunikation og Klimatologi, ledes af souschefen i afdelingen.

Afdelingen beskæftiger sig bl.a. med strategisk udvikling af DMI, direktions- og departementsbetjening, koordinering af DMIs internationale samarbejder, klimatologi samt presse og kommunikation. Fælles for medarbejdere og ledere i afdelingen er, at de er meget dedikerede og brænder for det, de arbejder med uanset deres uddannelse og mangeartede opgaver.

Din profil

Du har en længerevarende akademisk uddannelse og solid ledelseserfaring fra en kompleks og politisk styret organisation. Derudover forventer vi, at du har:

  • Erfaring med og indsigt i de statslige politiske- og strategiske processer

  • Stærke analytiske kompetencer, som du kan bruge til at bringe DMI og nye initiativer i spil

  • Et strategisk mindset og lyst til at sætte retning

  • Vilje og evner til at skabe resultater og aktivt bidrager til implementeringen af DMIs strategi

  • En åben og nysgerrig personlighed, som afspejler sig i din lyst til at arbejde både på tværs af DMIs værdikæde og med eksterne samarbejdspartnere

  • Lyst til at bidrage til DMIs arbejde med at gøre ledelse til en stærk faglighed på instituttet

  • Erfaring med at arbejde med højtuddannede og selvstændige medarbejdere

 

Lidt om DMI

DMI er rigsfælleskabets vejrmyndighed, regeringens klimavidenskabelige rådgiver samt myndighed for civil oceanografi og data om vejr, klima og hav. DMI har ca. 250 medarbejdere, der primært arbejder på Lyngbyvej i København, men også på flyvestationerne Karup samt Skrydstrup og hos Arktisk Kommando i Nuuk. Hovedkvarteret på Lyngbyvej skal ultimo 2022 flytte til Skt. Kjelds Plads på Østerbro.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse sker i henhold til rammeaftale for kontraktansættelse af chefer i staten og indgås på åremålsvilkår. Stillingen forventes klassificeret i lønramme 37, som er svarende til løngruppe 1 for kontraktansatte chefer.  Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsen er betinget af, at du kan sikkerhedsgodkendes, og du skal kunne opretholde godkendelsen under hele ansættelsen. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Hvis du ønsker supplerende oplysninger om stillingen, kan du ringe til direktionssekretær Emma Ginman på tlf.: 23998055, som effektivt vil sørge for, at du bliver kontaktet af enten direktør Marianne Thyrring eller vicedirektør Ulrik Smith Korsholm.

Vi ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed, hvorfor vi opfordrer alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning, CV, eksamensbevis og evt. andre relevante bilag, så vi har det senest den 25.04.2021. Vi forventer at afholde 1. samtale den 05.05.2021 og den 07.05.2021 samt 2. samtale den 21.05.2021. En eventuel samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave og test.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen" og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse pr. 02.08.2021.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

DMI

Adresse 1
Lyngbyvej 100
2100 København Ø
Danmark
Adresse 2
Lyngbyvej 100
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
26-03-2021
Udløber
25-04-2021
Kviknummer
LJA-81877229
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Kommunikation og medier, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

DMI

Adresse
Lyngbyvej 100
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
26-03-2021
Ansøgningsfrist
25-04-2021
Kviknummer
LJA-81877229
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Kommunikation og medier, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed