Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Afdelingschef til afdelingen Analyse, Statistik og Økonomi

Sundhedsdatastyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
09-05-2019

Ønsker du at arbejde centralt i sundhedsvæsenet i en tid, hvor nye måder at arbejde med data og digitalisering er helt centrale for at skabe bedre sundhed for danskerne? Brænder du for sundhedsdata og sundhedsanalyser? Er du en erfaren leder, der drømmer om at lede en fagligt velfunderet afdeling med dygtige medarbejdere? Så kan vi tilbyde et spændende job som afdelingschef for Analyse, Statistik og Økonomi i Sundhedsdatastyrelsen. 

 

Om os 

Sundhedsdatastyrelsen udvikler, driver og analyserer nationale sundhedsregistre og sammenhængende digitale løsninger til gavn for patienter og klinikere samt forskningsmæssige og administrative formål i sundhedsvæsenet. Sundhedsdatastyrelsen er samtidig koncern it-funktion for Sundheds- og Ældreministeriet. 

 

Analyse, Statistik og Økonomiafdelingen udarbejder løbende statistiske opfølgninger og avancerede modeller og opgørelser. Derudover står afdelingen for at udarbejde analyser, opgørelser og statistikker til svar på bl.a. folketingsspørgsmål, bidrage til policyudvikling og samarbejde med eksterne parter om faste rapporteringer, monitoreringer og analyser. Afdelingen tilvejebringer også datagrundlaget for finansieringsordningerne i sundhedsvæsenet. Afdelingens fornemste opgave er at anvende sundhedsdata til at skabe viden til gavn for sundhedsvæsenet og danskernes sundhed. 

 

Dine arbejdsopgaver 

Som chef for Analyse, Statistik og Økonomi får du ansvar for udarbejdelsen af uddata i Sundhedsdatastyrelsen. Du vil have ansvar for en afdeling med 35 fagligt skarpe, primært akademiske medarbejdere organiseret i tre sektioner med hver deres sektionsleder; henholdsvis Hospitalsområdet, Kommuner og Praksis samt Sundhedsøkonomi, Prognoser og Statistik. 

 

Du bliver en central spiller i vores ledelsesteam bestående af direktion og afdelingschefer, hvor du vil bidrage til at udvikle og forstærke ledelsesteamet. Du kommer samtidig til at indgå i en række fora både internt og eksternt bl.a. i samarbejdet med vores departement, de andre styrelser i koncernen og parterne i sundhedsvæsenet. 

 

Du vil komme ind på et spændende tidspunkt i afdelingen og styrelsen, hvor du vil få en hovedrolle i at præge styrelsens arbejde med dataanvendelse og statistik gennem både drift og udvikling. 

 

Som afdelingschef skal du: 

 

  • Være med til at præge styrelsens samlede strategiske retning og gå forrest i arbejdet 

  • Sikre at afdelingen og Sundhedsdatastyrelsen skaber værdi for vores omverden herunder gode beslutningsgrundlag til Folketinget i form af korrekte og nyskabende analyser og opgørelser samt udarbejdelse af styringsgrundlag for regioner, kommuner og praksissektoren 

  • Skabe og drive samarbejder og netværk internt i organisationen 

  • Drive analyser, statistikker og styregrupper samt varetage Sundhedsdatastyrelsens interesser i eksterne relationer 

  • Udvikle ledere og ledelsestalenter og være med til at lede på tværs af afdelinger. 

 

 

Dine kvalifikationer 

Din faglige baggrund er akademisk, gerne samfundsvidenskabelig eller sundhedsvidenskabelig. Du har erfaring fra en lignende funktion på strategisk niveau, ideelt set fra det kommunale eller regionale sundhedsområde. Du skal beherske analytisk metode og have indsigt i, hvordan sundhedsdata kan anvendes både korrekt og nyskabende. 

 

Du er en erfaren leder med god indsigt i at arbejde i en politisk styret organisation. Du går forrest og inspirerer til samarbejde, både internt med medarbejdere og andre ledere samt eksternt med samarbejdspartnere og interessenter. Du formår at lede og motivere fagligt tunge profiler, og du har ideelt set erfaring i ledelse af ledere. 

 

Du har erfaring med at udvikle og drive organisatoriske processer og har blik for at gøre dem smidige og få dem til at leve i organisationen. Du er god til at skabe sammenhæng og tilslutning blandt medarbejdere og ledere i en forandringsproces, da du vil stå i spidsen for en afdeling, der lige er blevet omstruktureret i forbindelse med en organisationsændring. 

 

Som person har du politisk forståelse, er god til at skabe relationer og netværk, både internt i organisationen og eksternt i samarbejdet med andre statslige instanser, kommuner, regioner og private aktører. 

 

Vi tilbyder 

Sundhedsdatastyrelsen er en relativt ung styrelse, og vi tilbyder dig en central placering, hvor du får stor mulighed for at være med til at præge organisationen. Du vil komme til at arbejde tæt sammen med alle de centrale aktører i sundhedsvæsenet og kan sætte dit præg på dagsordenen. 

 

Vi har et uformelt og dynamisk arbejdsmiljø med højt til loftet, og du vil samarbejde tæt med dygtige og engagerede chefkollegaer og medarbejdere. Sundhedsdatastyrelsen er centralt beliggende i København, tæt på bus og metro og der er fri parkering på området. 

 

Kontakt os gerne 

Få mere at vide om stillingen ved at kontakte direktør Lisbeth Nielsen på tlf. 2134 1202 eller på lisbeth@sundhedsdata.dk. Du kan læse mere om, hvad vi arbejder med på www.sundhedsdatastyrelsen.dk.

 

Om ansættelsen 

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten med indplacering i gruppe 1 (lønramme 37). Der er tale om en fast stilling med tiltrædelse snarest muligt. 

 

Er du interesseret? 

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt uge 23 for første samtale og anden samtale den 17. juni 2019. 

 

Ansøgere der går videre til anden samtale vil gennemgå et testforløb med fokus på færdigheder og ledelseskompetencer. Test af ansøgere vil ske i perioden den 11. juni 13. juni 2019.

 

Sundhedsdatastyrelsen har røgfri arbejdstid og et røgfrit campus.

 

 Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Sundhedsdatastyrelsen

Adresse 1
Ørestads Boulevard 5
2300 København S
Danmark
Tlf
30589307
Adresse 2
Ørestads Boulevard 5
2300 København S
Danmark
Praktisk information
Oprettet
09-05-2019
Udløber
28-05-2019
Kviknummer
LJA-73202960
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse, Ledelse, Økonomi og regnskab
Ansøg nu
Job i virksomheden
Lignende job

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Del dette job

Virksomhedsinformation

Sundhedsdatastyrelsen

Adresse
Ørestads Boulevard 5
2300
København S
Danmark
Tlf: 30589307
Praktisk information
Indrykket
09-05-2019
Ansøgningsfrist
28-05-2019
Kviknummer
LJA-73202960
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse, Ledelse, Økonomi og regnskab
Beliggenhed