Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Afdelingschef til afdelingen Analyse, Statistik og Økonomi - Genopslag

Sundhedsdatastyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
12-02-2021

Ønsker du at arbejde centralt i sundhedsvæsenet i en tid, hvor COVID-19 for alvor har vist, at pålidelige sundhedsdata er et uundværligt bidrag i håndteringen af pandemien? Er du en erfaren leder, der drømmer om en fagligt velfunderet afdeling med dygtige medarbejdere? Så kan vi tilbyde et spændende job som afdelingschef for Analyse, Statistik og Økonomi i Sundhedsdatastyrelsen inden for Sundhedsministeriets koncern.

Om stillingen

Som chef for Analyse, Statistik og Økonomi refererer du til styrelsesdirektøren. Du får ansvar for en afdeling med 35 fagligt skarpe, primært akademiske medarbejdere organiseret i tre sektioner med hver deres sektionsleder; henholdsvis Hospitalsområdet, Kommuner og Praksis samt Sundhedsøkonomi, Prognoser og Statistik.

Afdelingen for Analyse, Statistik og Økonomi sikrer et datadrevet beslutningsgrundlag til både driften og udviklingen af sundhedsvæsenet. Vi udarbejder løbende statistiske opfølgninger, analyser, prognoser og opgørelser. Afdelingen bidrager til bl.a. folketingsbesvarelser, policyudvikling og faglige anbefalinger. Afdelingen tilvejebringer også datagrundlaget for finansieringsordningerne i sundhedsvæsenet.

Der er et tæt samarbejde bredt i sundhedsvæsenet og internt på ministerområdet. Afdelingens opgaver består både af en bred vifte af faste driftsopgaver og udviklingsopgaver, der spænder fra nye statistikker, nye måder at skabe bedre indsigt i data til analyser med avancerede modeller. Sundhedsdatastyrelsen er aktuelt i gang med at udvikle brugen af data fra det primære sundhedsvæsen og spiller en central rolle i forhold til den datamæssige håndtering af COVID-19.

Dine arbejdsopgaver

Som afdelingschef vil du få en hovedrolle i at præge og formidle styrelsens arbejde med dataanvendelse og statistik gennem både drift og udvikling.

Afdelingschefens opgaver:

 • Sikre, at afdelingen og Sundhedsdatastyrelsen skaber værdi for vores omverden herunder gode sundhedspolitiske og faglige beslutningsgrundlag - i form af korrekte og nyskabende analyser, statistikker og opgørelser til Folketinget og ministerområdet samt udarbejdelse af styringsgrundlag for regioner, kommuner og praksissektoren

 • Præge styrelsens samlede strategiske retning og gå forrest i tæt samarbejde med dine chefkollegaer

 • Varetage Sundhedsdatastyrelsens interesser i eksterne relationer samt drive både interne og eksterne styregrupper

 • Skabe og drive samarbejder og netværk internt i Sundhedsministeriets koncern

 • Sætte mål og retning for din afdelings arbejde og forstå at bringe medarbejdernes kompetencer i spil på tværs af afdelingen med henblik på sammenhængende opgaveløsning af høj kvalitet og en velfungerende drift

 • Udvikle ledere og ledelsestalenter og være med til at lede på tværs af afdelinger.

 

Du bliver en del af den tværgående ledelse af Sundhedsdatastyrelsen, hvor du sammen med direktion og chefkollegaer skal tage et fælles og løsningsorienteret ansvar for styrelsens strategiske retning, opgaver og den samlede organisation. Du vil indgå i et særligt tæt samarbejde om sundhedsdata med tre andre afdelinger, hvor der er gensidige afhængigheder og hvor flere opgaver skal løftes i fællesskab og ved fælles beslutninger. Du kommer samtidig til at spille en væsentlig rolle i en række fora både internt og eksternt bl.a. i samarbejdet med vores departement, de andre styrelser i koncernen og parterne i sundhedsvæsenet.

Dine kvalifikationer

Din faglige baggrund er akademisk, gerne samfundsvidenskabelig eller sundhedsvidenskabelig. Du har erfaring med at bruge data og analyser som input til offentlig styring på strategisk niveau, ideelt set fra centraladministrationen, det kommunale eller regionale område. Du skal beherske analytiske metoder og have indsigt i, hvordan sundhedsdata kan anvendes både korrekt og nyskabende. Vi forventer derudover, at du:

 • er en dygtig formidler, så den indsigt i danskernes sundhed og sundhedsvæsenet, vi skaber i styrelsen, får et liv i offentligheden gennem dig og dine medarbejdere

 • har solid ledelseserfaring, helst også som leder af ledere, og formår at lede og motivere fagligt tunge profiler

 • formår både at lede i og på tværs af linjen

 • går forrest og inspirerer til samarbejde både internt med medarbejdere og andre ledere samt eksternt med samarbejdspartnere og interessenter

 • har politisk forståelse og trives i at være en del af en politisk styret organisation og indgå i relationer på tværs af ministerområdet

 • kan udvikle og drive organisatoriske processer og har blik for at gøre dem smidige og få dem til at leve i organisationen

 • er god til at skabe sammenhæng og tilslutning blandt medarbejdere og ledere i en forandringsproces

 • kan manøvrere og håndtere mange interessenter på flere niveauer og med forskellige hensyn, så der findes løsninger på ofte komplekse problemstillinger.

 

Vi tilbyder

Vi kan tilbyde dig en central placering i en styrelse, hvor du får stor mulighed for at være med til at præge brugen af sundhedsdata i Danmark, og hvor du kan folde dit ledelsestalent ud. Du vil komme til at arbejde i et stærkt fagligt miljø med udviklende arbejdsopgaver og håndtering af komplekse problemstillinger i samarbejde med en bred vifte af interessenter.

Vi har et uformelt og dynamisk arbejdsmiljø med højt til loftet, og du vil samarbejde tæt med dygtige og engagerede chefkollegaer og medarbejdere.

Om Sundhedsdatastyrelsen

Sundhedsdatastyrelsen har til opgave at skabe sammenhængende sundhedsdata og digitale løsninger til gavn for patienter og klinikere samt forskningsmæssige og administrative formål i sundhedsvæsenet. Vi omsætter sundhedspolitiske målsætninger til konkrete løsninger, der fremmer et sundere Danmark. Sundhedsdatastyrelsen driver nationale sundhedsregistre, it-services og infrastruktur og leverer blandt andet analyser, statistikker, informationssikkerhed, it-løsninger og data, der anvendes bredt i sundhedsvæsenet og i Sundhedsministeriets koncern. Vi er cirka 300 medarbejdere, der med høj faglighed arbejder for at gøre Danmark sundere gennem brug af data og stærk digital sammenhæng i sundhedsvæsenet

Om ansættelsen

Ansættelse sker i henhold til Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret i gruppe 1 (lønramme 37). Ansættelse sker enten som varig ansættelse eller på åremål. Det er en forudsætning for ansættelsen, at du kan sikkerhedsgodkendes.

Kontakt os gerne

Vi anvender Muusmann til at bistå med searchprocessen. Hvis du ønsker at vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte enten partner i Muusmann, Malene Højsted Kristensen på tel: 2222 2160 eller direktør i Sundhedsdatastyrelsen, Lisbeth Nielsen på tel: 2134 1202. Du kan læse mere om, hvad vi arbejder med på www.sundhedsdatastyrelsen.dk.

Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt 17. og 18. marts 2021 for første samtale og 8. og 9. april 2021 for anden samtale.

Ansøgere der går videre til anden samtale vil gennemgå et testforløb med fokus på færdigheder og ledelseskompetencer. Test af ansøgere vil ske i perioden den 24.-26. marts 2021.

Sundhedsdatastyrelsen har røgfri arbejdstid og et røgfrit campus.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Sundhedsdatastyrelsen

Adresse 1
Ørestads Boulevard 5
2300 København S
Danmark
Tlf
30589307
Adresse 2
Ørestads Boulevard 5
2300 København S
Danmark
Praktisk information
Oprettet
12-02-2021
Udløber
10-03-2021
Kviknummer
LJA-81712773
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Region Sjælland - Universitetshospitalet Køge

Københavns Universitet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Sundhedsdatastyrelsen

Adresse
Ørestads Boulevard 5
2300
København S
Danmark
Tlf: 30589307
Praktisk information
Indrykket
12-02-2021
Ansøgningsfrist
10-03-2021
Kviknummer
LJA-81712773
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed