Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Afdelingschef til Afdeling for Miljø- og Beredskab

Grønlands Selvstyre

Nuuk

Indrykket
17-06-2024

Afdelingschef til afdeling for Miljø- og Beredskab

Tiltrædelsesdato: 1. august 2024 eller efter nærmere aftale.

Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø søger en udadvendt, løsningsorienteret, og ansvarsbevidst afdelingschef til Miljø- og Beredskabsafdelingen.

Om stillingen:

Du får ansvar for myndigheds- og udviklingsopgaver inden for miljø og beredskab i samarbejde med et hold af dygtige og engagerede medarbejdere og ledelseskolleger. Du vil referere til departementschefen i Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø.

Miljø og bæredygtighed er højt på den politiske agenda. Miljø- og beredskabsafdelingen har ansvaret for implementeringen af Naalakkersusiuts ambitiøse indsatsplaner- og strategier på området.

Afdelingen har ansvaret for sagsområder som affald, drikkevand, kystnært havmiljø, spildevand, VVM, emballage og beredskab. Afdelingen forvalter også internationale aftaler vedrørende miljøbeskyttelse. Fokusområder inkluderer forebyggelse og bekæmpelse af forurening samt sikring af rammer for bæredygtig udvikling. På beredskabsområdet varetages borgernes sikkerhed og samfundets indsats over for ulykker og katastrofer. Afdelingen varetager desuden sekretariatsfunktionen til Beredskabskommissionen

Du skal være med til at udvikle miljø og beredskabsområdet og sikre, at der skabes resultater. Du skal både sætte retningen og drive udviklingen fremad

Der er tale om en stilling med et stort ansvarsområde, og det er vigtigt at du er udadvendt og er en rummelig leder.

Du skal formå at skabe sammenhold samtidighed med at holde en fast kurs, eksekvere samt bevare overblikket i en hektisk og spændende hverdag, præget af mange forskellige typer af opgaver, der ofte afhænger af, hvilke henvendelser der kommer enten politisk, fra borgerne eller kommunerne.

Dine kvalifikationer og egenskaber

Du har en videregående uddannelse og flere års administrativ erfaring fra ansættelse i enten offentlig eller privat virksomhed. Da kommunikation og kvalitetssikring er en vigtig del af dine arbejdsopgaver, er det påkrævet, at du har gode formuleringsevner, særligt skriftlige.

Din kvalifikationer og egenskaber:

 • En videregående uddannelse og flere års administrativ erfaring fra offentlig eller privat virksomhed.
 • Ledelseserfaring og gode lederegenskaber.
 • God forståelse for omverdenen, samarbejdsevner og gennemslagskraft.
 • Fagligt indsigt i miljø- og beredskabsområdet i Grønland.
 • Evnen til at prioritere i en travl hverdag med skiftende dagsordener og arbejdsopgaver.
 • Planlægningsevner og overblik, samt evnen til at hjælpe andre med at opnå det samme.
 • Kontinuerlig opfølgning på projekter og sikring af samarbejde på tværs af organisationen og med eksterne partnere.
 • Professionalitet og kvalitet i afdelingens resultater.
 • Klar og tydelig kommunikation, både skriftligt og mundtligt.
 • Ansvarlig og motiverende ledelsesstil.
 • Nærværende og engageret i kollegers trivsel.
 • Stabil og langsigtet engagement i departementet.

Kendskab til grønlandske forhold samt beherskelse af grønlandsk, dansk og engelsk er en fordel

Om Departement for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

 I departementet er vi ca. 45 medarbejdere, hvoraf afdelingen for Miljø og Beredskab består af 12 medarbejdere, hvor af de fleste er beskæftiget indenfor miljøområdet. Derudover er den offentlige forsyningsvirksomhed Nukissiorfiit, Elmyndigheden, Pinngortitaleriffik og Asiaq underliggende enheder til departementet. I departementet løfter vi vigtige opgaver for samfundet til gavn for Grønland.

Vi prioriterer  en god omgangstone og plads til at sætte sit personlige præg på resultaterne. Vi har spændende udviklingsopgaver, og det er vigtigt for os, at du føler, at du kan udvikle dig i jobbet. Ledelsen i departementet går op i at styrke og fastholde høj trivsel. Vores kendetegn for departementet er, at vi er i bevægelse, og vi er ambitiøse og tager ansvar. Vi står sammen som ét departement, hvor forskellighed er vores styrke. Du skal derfor kunne se dig selv til at trives i det miljø og bidrage til at understøtte dette.

Vi tilbyder:

 • Et stort ansvar og tilsvarende mulighed for at gøre en positiv forskel
 • En spændende chefstilling med gode muligheder for ledelsesmæssig udvikling
 • Et velfungerende ledelseshold, der går op i tæt samarbejde og tillid
 • En attraktiv arbejdsplads med uformel tone præget af respekt og tillid
 • Et alsidigt og spændende arbejdsområde med stort nationalt og globalt fokus

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesforhold, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, sker i henhold til de ved tiltrædelsestidspunktet gældende aftaler / overenskomster mellem Grønlands Selvstyre og de pågældende forhandlingsberettigede organisationer.

Sikkerhedsgodkendelse

For at komme i betragtning til stillingen kræves det, at du kan sikkerhedsgodkendes til Hemmeligt og at sikkerhedsgodkendelsen kan opretholdes i hele ansættelsesperioden.

Bolig

Der kan til stillingen anvises umøbleret personalebolig efter de til enhver tid gældende regler. Der kan ikke anvises bolig til personer, der i forvejen har en personalebolig eller en anden bolig ejet af kommunen eller Grønlands Selvstyre. Husleje og depositum betales efter de til enhver tid gældende regler for den anviste bolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

Husleje og boligstandard kan variere afhængigt af boligens alder, ejerforhold mv. Der kan være ventetid på anvisning af permanent personalebolig, hvorfor der kan ske indkvartering vakant, herunder også i mindre bofællesskaber eller hotellejligheder, for hvilket der sker beskatning. Det er ikke muligt at holde større husdyr eksempelvis hund eller kat i personale- eller vakantboligen.

Vil du vide mere?

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til departementschef Natuk Lund Olsen, tlf. +299 34 64 76, e-mail: natl@nanoq.gl.

Ansøgningsfrist

Ansøgningen vedlagt CV og kopier af eksamensbevis skal sendes via nedenstående link senest den 12. juli 2024. Vi modtager ikke e-mail-ansøgninger.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Grønlands Selvstyre

Nuuk
Danmark
Praktisk information
Oprettet
17-06-2024
Udløber
12-07-2024
Kviknummer
LJA-85549726
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Ledelse, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Grønlands Selvstyre

Praktisk information
Indrykket
17-06-2024
Ansøgningsfrist
12-07-2024
Kviknummer
LJA-85549726
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Ledelse, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed