Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

AC.fuldmægtig eller Specialkonsulent til Miljø- og Beredskabsafdelingen med interesse for VVM-området

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Nuuk

Indrykket
13-03-2024

AC-fuldmægtig eller specialkonsulent til Miljø- og Beredskabsafdelingen med interesse for VVM-området, international miljølovgivning eller noget helt tredje

 

Miljø- og Beredskabsafdelingen søger en dygtig og engageret kollega - gerne med erfaring inden for miljø og bæredygtighed og med gode generalistegenskaber.

 

Kort om arbejdsstedet

Du bliver en del af Miljø- og Beredskabsafdelingen, som er en del af Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø. Arbejdet i afdelingen foregår i et spændende og fagligt udfordrende miljø med gode muligheder for faglig udvikling. Du vil blive en del af en arbejdsplads med gode kollegaer, en uformel omgangstone og hvor trivsel og udvikling prioriteres højt.

 

Miljø- og Beredskabsafdelingen har ansvaret for en række sagsområder, herunder affald, drikkevand, kystnært havmiljø, spildevand, VVM, særligt forurenende virksomheder og beredskab. Afdelingen har desuden ansvaret for forvaltningen af en række internationale aftaler omkring miljøbeskyttelse. Afdelingen er normeret med en afdelingschef og 12 AC-fuldmægtige.

 

Dine arbejdsopgaver

Med miljø og bæredygtighed højt på de den politiske dagsorden, søger vi en engageret kollega som vil bidrage til implementeringen af Naalakkersuisuts indsatsplaner og strategier på miljøområdet.

 

Du kan få lov til at arbejde med VVM-området, miljøgodkendelser og lignende arbejde, hvis det har din interesse. Du har også muligheden for at arbejde med internationale miljø-anliggender, der enten er forankret i Nordisk Råd, Arktisk Råd eller i regi af FN. Dertil vil der også være mulighed for at arbejde med strategiske projekter inden for affaldsområdet, der både tæller samarbejde med landets kommuner, opgaver i relation til landets nye nationale returpantsystem eller noget helt tredje.

 

Der lægges op til, at vi kan arbejde aktivt med stillingsindholdet i forhold til dine interesser, hvor der både kan arbejdes med enkeltopgaver inden for hvert område, eller med et centreret fokus på en af arbejdsområderne som helhed. I sidste ende, skal afdelingens samlede opgaveløsning varetages forsvarligt, hvorfor dialogen med afdelingschefen og resten af ansættelsesteamet vil være afgørende for, hvordan stillingsindholdet i sidste ende vil se ud.

 

Uagtet hvilke opgaver, der vil præge dit kommende arbejde, må du forvente at skulle arbejde både med Ad-hoc opgaver, strategiske projekter og politiske prioriteringer.

 

Arbejdet indebærer samarbejde med andre afdelinger i departementet og andre myndigheder i centraladministrationen samt eksterne samarbejdspartnere.

 

Opgaverne omfatter bl.a.:

 • Sagsbehandling inden for ét eller flere sagsområder alt efter kompetencer, behov og interesse

 • Politisk betjening, herunder udarbejdelse af notater og beslutningsoplæg

 • Koordinering af høringer på tværs af ressortområder i Selvstyret

 • Udarbejdelse og revision af love, bekendtgørelser og retningslinjer

 • Rådgivning og vejledning af kommuner og virksomheder

 • Kvalitetssikring af materiale fra afdelingen, der skal forelægges ledelsen og Naalakkersuisoq

 • Projektledelse af udviklingsprojekter, afhængig af din faglige profil

Du vil komme til at arbejde tæt sammen med de øvrige medarbejdere i afdelingen, og du vil kunne få opgaver inden for hele miljøområdet.

 

Kvalifikationer

Du brænder for miljøområdet, er selvstændig, fleksibel og med talent for at sætte dig ind i nye ting, holde struktur og bevare overblikket. Du hviler i dig selv, motiveres af udfordringer, er pligtopfyldende, loyal og har en positiv tilgang. Du kan være specialist inden for en af arbejdsområderne eller du kan være generalist. For at komme i mål med opgaverne skal der samarbejdes med interne og eksterne partnere og det er derfor påkrævet, at du er diplomatisk, serviceminded og har gode formulerings- og kommunikationsevner.

 

Vores forventninger

Vi ser positivt på, at du har:

 • En videregående akademisk uddannelse, eller anden relevant faglig baggrund

 • Erfaring med og interesse for et eller flere miljøsagsområder

 • Erfaring med projektstyring

 • Erfaring fra en politisk styret organisation

 • Erfaring fra en offentlig forvaltning eller fra en rådgivende virksomhed

 • Evnen til at formidle komplekse problemstillinger i et klart sprog

 • Gode samarbejdsevner samt evne til at holde mange bolde i luften

 • Gode sproglige kompetencer, herunder engelsk, dansk og grønlandsk

 • Kendskab til grønlandsk kultur og samfund

 

Du har det godt med politisk opmærksomhed om de opgaver, du løser, og du evner at formidle komplekse problemstillinger i et klart sprog. Vi lægger vægt på, at du er selvstændig, engageret, effektiv og har et godt humør.

 

Hvem er vi?

Departementet består af ca. 45 medarbejdere, der er fordelt på fire afdelinger (Afdelingen for Service, Økonomi og Personale, Afdelingen for Natur og Selvforsyning, Afdelingen for Miljø og Beredskab og Afdelingen for Landbrug, Selvforsyning og Energi).

 

Løn og ansættelsesforhold

Løn - og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation. Arbejdstiden er 40 timer ugentligt.

 

Tjenestemænd i staten og ansatte efter en række AC-overenskomster, bl.a. overenskomsten mellem DJØF og Finansministeriet, har ret til tjenestefrihed uden løn i forbindelse med ansættelse under Grønlands Selvstyre. Indenrigsministeriet har ligeledes henstillet til kommuner og regioner, at der vises imødekommenhed over for ansøgninger om tjenestefrihed uden løn ved ansættelse under Grønlands Selvstyre. Bestemmelserne om tjenestefrihed omfatter også ægtefælle/samlever til personer, der ansættes under Grønlands Selvstyre.

 

Bolig

Der anvises ikke personalebolig til stillingen. Såfremt en ansøger allerede har personalebolig gennem ansættelse i Selvstyret, bibeholdes ret til anvist personalebolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

 

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingschef Rolf Lau Nancke på e-mail: Rofl@nanoq.gl

 

Ansøgning: Ansøgningsfristen er 2. april 2024. Tiltrædelsesdato er 1. maj 2024 eller snarest muligt. Samtaler forventes afholdt løbende.

 

Ansøgningsfrist:

15. april 2024

 

Kontaktperson:

Rolf Lau Nancke

 

Ansættelsestype:

Fuldtid

 

Ansættelsesform:

Overenskomstvilkår

 

Arbejdsområde:

Natur og miljø

 

Geografisk område:

Kommuneqarfik Sermersooq

 

Departement:

Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Imaneq 1A - 801

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Adresse 1
Imaneq 1A - 801
3900 Nuuk
Danmark
Adresse 2
Imaneq 1A - 801
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-03-2024
Udløber
15-04-2024
Kviknummer
LJA-85378728
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Adresse
Imaneq 1A - 801
Danmark
Praktisk information
Indrykket
13-03-2024
Ansøgningsfrist
15-04-2024
Kviknummer
LJA-85378728
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed