Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

AC'ere til Internationalt Kontor i Transportministeriets departement

Transportministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
12-04-2021

I Transportministeriet er vi i fuld gang med mange store infrastrukturprojekter. Vi anlægger veje og moderniserer jernbanenettet i hele landet, og vi arbejder for fuldt kraft med udbygning af metroen i København. Vi arbejder med forbedringer af trafiksikkerheden, luftfart og regulering af vejtransporten.

 

Transportministeriets opgaver står derfor ofte højt på den politiske dagsorden og vil være spændende for dig, som er interesseret i et varieret, dynamisk og analytisk opgavefelt, der giver en bred erfaring inden for en række aspekter af arbejdet i en politisk ledet organisation.

 

Er du interesseret i at få et selvstændigt ansvar, faglige udfordringer på højt niveau og arbejde tæt på den politiske beslutningsproces på Transportministeriets område, kan du være den, vi søger.

 

Vi har for øjeblikket to ledige stillinger i Internationalt Kontor.

 

Opgaverne

I Internationalt Kontor beskæftiger vi os med opgaver inden for vejtransport, cybersikkerhed, EU-koordinering og håndtering af COVID-19. Vi er ansvarlige for regulering af vejtransportområdet, som i de seneste år har været genstand for meget politisk debat. Der er og har været både dansk og europæisk fokus på at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår samt fair og lige konkurrence i last- og varebilsbranchen.

 

I kontoret varetager vi desuden al EU-koordinationen på Transportministeriets område. Vi samarbejder tæt med de øvrige kontorer i ministeriet om de konkrete sager, ligesom vi selv er ansvarlige for nogle større europæiske projekter, herunder ikke mindst interessevaretagelse i EU-institutionerne.

 

Kontoret varetager herudover den horisontale koordinering af ministeriets COVID-19 indsats. Der er i det seneste år blevet arbejdet meget intenst med COVID-19 relaterede tiltag på tværs af samfundet, herunder ikke mindst inden for Transportministeriets område. Her har kontoret varetaget den horisontale koordinering blandt ministeriets kontorer, ligesom vi selv har arbejdet aktivt for at sikre fremkommelighed for godstransport over landegrænserne.

 

På cyber- og informationssikkerhedsområdet er transportsektoren udpeget som en samfundskritisk sektor, og Transportministeriet bidrager derfor i disse dage aktivt til udarbejdelsen af en ny ambitiøs national strategi for cyber- og informationssikkerhed.

 

Kontoret beskæftiger sig herudover også med det såkaldte transeuropæiske transportnetværk (TEN-T), som har til formål at styrke EUs indre marked. Til brug for udviklingen af TEN-T er der mulighed for at søge om midler fra EUs infrastrukturfond kaldet Connecting Europe Facility (CEF). I Internationalt Kontor varetager vi danske interesser i relation til både TEN-t og CEF.

 

Den konkrete opgaveportefølje vil blive endeligt fastlagt afhængig af dine kompetencer og erfaringer. Som udgangspunkt søger vi én ACer (Cand.jur) til vejtransportområdet og én ACer (Cand.jur, Cand.scient.pol, Cand.scient.soc eller lign) til bl.a. cyber-området.

 

Nedenfor præsenteres indholdet i de to stillinger.

 

Stilling 1 Jurist til Internationalt Kontor

 

På vejtransportområdet beskæftiger vi os med en bred vifte af juridiske og politiske opgaver, som både står højt på transportministerens dagsorden, og som har stor bevågenhed nationalt og i EU. Vi navigerer i et farvand, hvor fair konkurrence og sunde løn- og arbejdsvilkår for vejtransportbranchen sætter dagsordenen, og hvor politikere og brancheorganisationer på vejtransportområdet har fokus på udfordringer med chaufførers løn- og arbejdsvilkår samt adgang til det danske vejtransportmarked.

 

Som ny jurist på vejtransportområdet i Internationalt Kontor vil du deltage i den daglige ministerbetjening, udarbejde lovgivning, give juridisk rådgivning og faglig sparring. Du vil desuden bidrage til den nationale beslutningsproces på EU-sager på vejtransportområdet, og der vil sammen med kontorets generalister være mulighed for at deltage i forhandlinger af nye retsakter i EU og i internationalt regi. Du vil endvidere stå for håndtering af spørgsmål fra Folketinget, beslutningsforslag og lignende.

 

Stilling 2 Generalist til Internationalt Kontor

 

Cyber- og informationssikkerhed er en vigtig strategisk sag for regeringen, da cybertruslen vurderes at være blandt de mest alvorlige mod Danmark. Transportsektoren er udpeget som en samfundskritisk sektor, og Transportministeriet bidrager derfor i disse dage aktivt til udarbejdelsen af en ny ambitiøs national strategi for cyber- og informationssikkerhed, der kan erstatte den nuværende strategi, der løber til 2021.

 

Som ny generalist i Internationalt Kontor vil du blandt andet arbejde for, at den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed skaber værdi for transportsektoren ved, at mobiliteten og de samfundskritiske transportfunktioner samt passagernes sikkerhed opretholdes, uden at strategien bliver unødig byrdefuld for transportsektoren. I samarbejde med Trafikstyrelsen vil du desuden skulle implementere og tage stilling til EU-regler på området, herunder EUs direktiv om net- og informationssikkerhed, som har til formål at sikre et højt fælles cybersikkerhedsniveau i EU, og som i disse dage bliver forhandlet i Bruxelles.

 

Vi søger to kollegaer, som

 • Har en juridisk eller en samfundsvidenskabelig uddannelse med stærke kompetencer inden for jura, formidling og politik

 • interesserer sig for arbejdet i et politisk miljø

 • har kendskab til eller interesse for transportpolitiske problemstillinger

 • har sans for detaljen, men som også kan have mange bolde i luften på én gang

 • er struktureret og analytisk

 • evner hurtigt at sætte sig ind i nyt stof

 • kan samarbejde konstruktivt både internt og eksternt

 • er god til at formulere sig skriftligt og mundtligt på både dansk og engelsk

 

Vi tilbyder

 • et spændende, udfordrende og ansvarsfuldt job tæt på den politiske proces

 • en fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv

 • gode kollegaer i et udviklingsorienteret og engageret arbejdsmiljø og en uhøjtidelig omgangstone

 

Både nyuddannede og erfarne ansøgere vil komme i betragtning.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Aflønning sker efter overenskomst for akademikere i staten. Der vil være mulighed for ansættelse som konsulent, hvis du har de rette forudsætninger herfor.

 

Du vil blive ansat i departementet, og du kan derfor i løbet af din ansættelse rokere til andre kontorer i departementet.  Ansættelsesområdet er Transportministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner.

 

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef for Internationalt Kontor Mathias Milling. Departementets telefonnummer er 41 71 27 00.

 

Din ansøgning

Send din ansøgning med kopi af eksamensbevis med karakterudskrift fra både bachelor- og kandidatgraden senest søndag den 25. april 2021. Du ansøger via et link, som du finder nederst i stillingsopslaget på vores hjemmeside, www.trm.dk.

 

Du bedes i din ansøgning indikere, hvilken stilling du er interesseret i.

 

Vi indkalder løbende til samtaler.

 

Transportministeriet ser mangfoldighed som en ressource og ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Departementet er medlem af Foreningen Nydansker.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Transportministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 27
1220 København K
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 27
1220 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
12-04-2021
Udløber
25-04-2021
Kviknummer
LJA-81947647
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Transportministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 27
1220
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
12-04-2021
Ansøgningsfrist
25-04-2021
Kviknummer
LJA-81947647
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed