Gem annonce

AC praktikanter til P1 Morgen og Orientering

DR - DR-Byen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
14-03-2019

Akademiske praktikanter til P1 Morgen og Orientering

Vi leder efter et kvikt hoved med tæft for at indsamle og analysere information. Du kan arbejde systematisk med research og går nysgerrigt og kritisk til verden omkring dig. Du følger med i danske og udenlandske nyheder og så vil du gerne have indblik i radiomediet, nyhedsproduktion, public service og de journalistiske arbejdsprocesser. Både morgenprogrammet P1 Morgen og eftermiddagsprogrammet Orientering har en ledig praktikantstilling.

Vi tilbyder

Du bliver en del af redaktionen og fællesskabet på de respektive programmer, som er blandt P1s mest aflyttede. Vi dækker tidens store dagsordener, sætter perspektiv på de daglige nyheder og dykker ned i vores helt egne emner. Vi har en livlig og dynamisk redaktion med en god blanding af yngre journalister og garvede radioreportere. Der er højt til loftet for alle med en god ide - også dine. Vi arbejder ofte i hold og hjælper hinanden med at udvikle os selv og vores journalistik. Som universitetspraktikant er du en ligeværdig del af holdet. Vi har det både sjovt og travlt, og det vil du også få.

Du får kurser i...

 • DR Nyheders manus/afviklingssystem Newswire
 • Radioredigering i Dalet
 • Research i DRs mediearkiv

 

Dine opgaver på P1 Morgen

 • Du deltager i de daglige redaktionsmøder, hvor du er med til at ideudvikle på næste morgens historier.
 • Du er research-makker for journalisterne på en af hovedhistorierne.
 • Du er med til at kvalificere P1 Morgens hovedhistorier, så værterne har helt styr på fakta og baggrundsoplysninger, før de går i studiet. Det kan også være dig, der finder de geniale klip i arkivet eller fra et af de internationale bureauer.
 • Du er ansvarlig for at lave klip fra udsendelsen til P1s Facebook-side.

 

Dine opgaver på Orientering

 • Du bidrager med research og idéudvikling ved redaktionsmøder
 • Du finder lydklip til dagens udsendelse
 • Du finder og kontakter relevante kilder
 • Du er ansvarlig for at opdatere Orienterings hjemmeside. Vi er fleksible med arbejdstiderne, hvis du har et studiejob eller andet, der skal passes.

 

Din profil

Vi forestiller os, at du studerer noget samfundsfagligt, fx politologi, sociologi, økonomi eller lignende. Men det kunne også være noget helt andet. Det vigtigste er, at du er klædt på til opgaven, og at din praktik giver mening for dig i forhold til dit studie. Du skal være i gang med din kandidat.

Vi forventer, at du er...

 • Stærk i grundlæggende research, kildekritik og faktatjek
 • Kender til videoredigering
 • Hvis du har erfaring med at arbejde med sociale medier, er det en fordel
 • Systematisk og grundig
 • Selvstændig og initiativrig

 

Praktisk info

Praktikken er ulønnet, så det er et ufravigeligt krav, at opholdet er en del af dit studieforløb, og at du kan få merit. Praktikken foregår i DR Byen i København og løber som udgangspunkt fra midten af august 2019 til udgangen af januar 2020. 

Ansøgningsfrist er mandag 1. april kl. 12.00. Vi ser frem til at læse din ansøgning, CV og relevante eksamenspapirer. Du kan kun søge elektronisk. Du søger ved at klikke på Søg Stillingen nederst på siden.  Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at skrive eller ringe til P1 Morgen redaktør Maria Dohn på mbd@dr.dk 28545455 og Orienterings nuværende universitetspraktikant Anders Hamann ahan@dr.dk - 28540468.

DR ønsker at afspejle samfundet. Derfor opfordrer vi kvinder og mænd uanset alder, religion, handicap og etnisk baggrund til at søge.

Om P1 Morgen

På P1 Morgen insisterer vi på at udfordre lytterne. Vi lægger hver dag et stærkt tryk på de store, aktuelle dagsordner og dyrker samtidig P1 Morgens helt eget særpræg. Vores lyttere er videbegærlige og samfundsinteresserede og har høje forventninger til substans og seriøsitet. De kommer fra alle samfundslag, men fælles for dem er, at de holder af at blive orienteret bredt om samfundsforhold og at de, ligesom os, interesserer sig både for de nære historier tæt på deres eget liv og for de historier, der udvider vores udsyn og indblik i resten af verden.

Om Orientering

Orientering er den daglige aktualitetsflade på P1, der i eftermiddagens drive time giver lytterne viden om, perspektiv på og analyse af de væsentligste nyhedshistorier fra ind- og udland og egen dagsordensættende undersøgende journalistik inden for samfund og politik. Orientering vil være det daglige program for lyttere, der er interesserede i politik og samfund, som man bare ikke kan undvære, for det er her, lytterne får de vigtigste aktuelle historier om ind- og udland formidlet med kritisk journalistik, relevant perspektiv, skarpe og modige værter og journalister, der ved, hvad de taler om. Det er Orienterings klare løfte til lytterne, at de hver dag får analyse og perspektiv på dagens store nyhedshistorier samt egne stærke journalistiske prioriteringer. Den enkelte udsendelse er modig, mærkbar og begavet.

 OM DR

I DR får du omkring 2700 kolleger, der alle arbejder for at samle, oplyse og udfordre hele befolkningen med det bedste public service-indhold. Vi arbejder i et mediebillede i forandring og har altid øje på at udvikle DRs tilbud til befolkningen, så de svarer til den måde, de bruger medierne på. DR sender på seks tv-kanaler og ni radiokanaler og du kan også møde vores indhold på hjemmesiden dr.dk og forskellige apps. DR har desuden en række kor og orkestre i international klasse, og vi driver DR Koncerthuset.

 Læs mere om DR og DRs faglige organisationer.

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Kontakt
Emil Holms Kanal 20, opg. 6.-2
0999 København C
Danmark
Arbejdssted
-----------
Afdeling
---------
Praktisk information
Oprettet
14-03-2019
Udløber
01-04-2019
Kviknummer
LJA-71564411
Jobtype
Deltid
Praktikant/trainee
Arbejdsområde
Analyse, Kommunikation og medier, Kultur, Politik og samfund
Ansøg nu
Job i virksomheden
Lignende job

Del dette job

Virksomhedsinformation

DR - DR-Byen

Adresse
Emil Holms Kanal 20, opg. 6.-2
0999
København C
Danmark
Tlf 3520 3040
Praktisk information
Oprettet
14-03-2019
Udløber
01-04-2019
Kviknummer
LJA-71564411
Jobtype
Deltid
Praktikant/trainee
Fag
Analyse, Kommunikation og medier, Kultur, Politik og samfund
Beliggenhed
Gem annonce