Gem annonce

AC-fuldmægtig/Specialkonsulent til Miljø- og Beredskabsafdelingen

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Nuuk

Indrykket
13-11-2023

AC-fuldmægtig/specialkonsulent til Miljø- og Beredskabsafdelingen i Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Miljø- og Beredskabsafdelingen søger en dygtig og engageret kollega gerne med erfaring inden for miljø og bæredygtighed og med gode generalistegenskaber.

 

Kort om arbejdsstedet

Du bliver en del af Miljø- og Beredskabsafdelingen, som er en del af Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø. Arbejdet i afdelingen foregår i et spændende og fagligt udfordrende miljø med gode muligheder for faglig udvikling. Du vil blive en del af en arbejdsplads med gode kollegaer, en uformel omgangstone og hvor trivsel og udvikling prioriteres højt.

 

Miljø- og Beredskabsafdelingen har ansvaret for en række sagsområder, herunder affald, drikkevand, kystnært havmiljø, spildevand, VVM, særligt forurenende virksomheder og beredskab. Afdelingen har desuden ansvaret for forvaltningen af en række internationale aftaler omkring miljøbeskyttelse. Afdelingen er normeret med en afdelingschef og 12 AC-fuldmægtige.

 

Dine arbejdsopgaver

Med miljø og bæredygtighed højt på de den politiske dagsorden, søger vi en engageret kollega som vil bidrage til implementeringen af Naalakkersuisuts indsatsplaner og strategier på miljøområdet. Nogle af de opgaver, som du f.eks. vil kunne komme til at arbejde med, gælder overordnede strategier for landets affaldshåndtering, udstedelsen af tilladelser og miljøgodkendelser, hvad angår særligt forurenende virksomheder. Dertil kan det være arbejdet med en ny handlingsplan for natrenovationsområdet eller sagsområder inden for landets havmiljø, spildevand og andre lignende sager, hvor der skal gives tilladelser eller godkendelser. Dertil forventes der at blive tildelt opgaver inden for afdelingens ansvarsområde, hvad angår internationalt samarbejde og lovgivning. Vores nye kollega skal også have mod på at arbejde med et eller flere af afdelingens øvrige sagsområder. 

 

Du får en spændende hverdag, præget af mange forskellige typer af opgaver, der ofte afhænger af, hvilke henvendelser der kommer enten fra politisk side, borgerne eller kommunerne. Arbejdet indebærer samarbejde med andre afdelinger i departementet og andre myndigheder i Selvstyret samt eksterne samarbejdspartnere.

 

Opgaverne omfatter bl.a.:

 • Sagsbehandling inden for ét eller flere sagsområder alt efter kompetencer, behov og interesse

 • Politisk betjening, herunder udarbejdelse af notater og beslutningsoplæg

 • Koordinering af høringer på tværs af ressortområder i Selvstyret

 • Udarbejdelse og revision af love, bekendtgørelser og retningslinjer

 • Rådgivning og vejledning af kommuner og virksomheder

 • Kvalitetssikring af materiale fra afdelingen, der skal forelægges ledelsen og Naalakkersuisoq

 • Projektledelse af udviklingsprojekter, afhængig af din faglige profil

 

Du vil komme til at arbejde tæt sammen med de øvrige medarbejdere i afdelingen, og du vil kunne få opgaver inden for hele miljøområdet.

 

Kvalifikationer

Du brænder for miljøområdet, er selvstændig, fleksibel og med talent for at sætte dig ind i nye ting, holde struktur og bevare overblikket. Du hviler i dig selv, motiveres af udfordringer, er pligtopfyldende, loyal og har en positiv tilgang. Du kan være specialist inden for en af arbejdsområderne eller du kan være generalist. For at komme i mål med opgaverne skal der samarbejdes med interne og eksterne partnere og det er derfor påkrævet, at du er diplomatisk, serviceminded og har gode formulerings- og kommunikationsevner.

 

Vores forventninger

Vi ser gerne, at du har:

 • En videregående akademisk uddannelse, eller anden relevant faglig baggrund

 • Erfaring med og interesse for et eller flere miljøsagsområder

 • Erfaring med projektstyring

 • Erfaring fra en politisk styret organisation

 • Erfaring fra en offentlig forvaltning eller fra en rådgivende virksomhed.

 • Evnen til at formidle komplekse problemstillinger i et klart sprog

 • Gode samarbejdsevner samt evne til at holde mange bolde i luften

 • Gode sproglige kompetencer, herunder engelsk, dansk og grønlandsk

 

Du har det godt med politisk opmærksomhed om de opgaver, du løser, og du evner at formidle komplekse problemstillinger i et klart sprog. Vi lægger vægt på, at du er selvstændig, engageret, effektiv og har et godt humør.

 

Hvem er vi?

Departementet består af ca. 45 medarbejdere, der er fordelt på fire afdelinger (Afdelingen for Service, Økonomi og Personale, Afdelingen for Natur og Selvforsyning, Afdelingen for Miljø og Beredskab og Afdelingen for Landbrug, Selvforsyning og Energi). Miljøstyrelsen for Råstofområdet, Pinngortitaleriffik (Grønlands Naturinstitut), Asiaq og Nukissiorfiit er desuden underliggende enheder til departementet.

 

Løn og ansættelsesforhold

Løn - og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation. Arbejdstiden er 40 timer ugentligt.

 

Tjenestemænd i staten og ansatte efter en række AC-overenskomster, bl.a. overenskomsten mellem DJØF og Finansministeriet, har ret til tjenestefrihed uden løn i forbindelse med ansættelse under Grønlands Selvstyre. Indenrigsministeriet har ligeledes henstillet til kommuner og regioner, at der vises imødekommenhed over for ansøgninger om tjenestefrihed uden løn ved ansættelse under Grønlands Selvstyre. Bestemmelserne om tjenestefrihed omfatter også ægtefælle/samlever til personer, der ansættes under Grønlands Selvstyre.

 

Bolig

Der anvises ikke personalebolig til stillingen. Såfremt en ansøger allerede har personalebolig gennem ansættelse i Selvstyret, bibeholdes ret til anvist personalebolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

 

Nuuk

Arbejdspladsen er placeret i Nuuk. Byen byder på mange muligheder, herunder kulturhus, biograf, svømmehal, fitnesscentre, cafeer, restauranter og diverse foreninger. Naturen omkring Nuuk byder derudover både på skibakke og golfbane, samt mulighed for kajak, fiskeri, sejlads, vandring og en lang række andre fritidsaktiviteter.

 

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingschef Rolf Lau Nancke på e-mail: Rofl@nanoq.gl

 

Ansøgning: Ansøgningsfristen er 11. december 2023. Tiltrædelsesdato er 1. februar 2024 eller snarest muligt. Samtaler forventes afholdt løbende.

 

Ansøgningsfrist:

11. december 2023

 

Kontaktperson:

Rolf Lau Nancke

 

Ansættelsestype:

Fuldtid

 

Ansættelsesform:

Overenskomstvilkår

 

Arbejdsområde:

Natur og miljø

 

Geografisk område:

Kommuneqarfik Sermersooq

 

Departement:

Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Imaneq 1A - 801

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Adresse
Imaneq 1A - 801
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-11-2023
Udløber
11-12-2023
Kviknummer
LJA-85082585
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring, Strategi og udvikling
Ansøg nu
Job i virksomheden

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Lignende job

Dommerudnævnelsesrådet

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Del dette job

Virksomhedsinformation

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Adresse
Imaneq 1A - 801
Danmark
Praktisk information
Indrykket
13-11-2023
Ansøgningsfrist
11-12-2023
Kviknummer
LJA-85082585
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring, Strategi og udvikling
Beliggenhed
Gem annonce