Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

AC-fuldmægtig/specialkonsulent til Miljø- og Beredskabsafdelingen

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Nuuk

Indrykket
13-01-2023

AC-fuldmægtig/specialkonsulent til Miljø- og Beredskabsafdelingen i Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

 

Miljø- og Beredskabsafdelingen søger 1-3 dygtige og engagerede kollegaer gerne med erfaring inden afdelingens arbejdsområder som overordnet er miljø, bæredygtighed og beredskabsområdet.

 

Kort om arbejdsstedet

Du bliver en del af Miljø- og Beredskabsafdelingen, som er en del af Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø. Arbejdet i afdelingen foregår i et spændende og fagligt udfordrende miljø med gode muligheder for faglig udvikling.  Du vil blive en del af en arbejdsplads med gode kollegaer, en uformel omgangstone og hvor trivsel og udvikling prioriteres højt.

 

Miljøområdet varetagerudviklings- og driftsopgaver indenfor affald, drikkevand, kystnært havmiljø, spildevand, VVM og særligt forurenende virksomheder og internationale aftaler om miljøbeskyttelse. Beredskabsområdet varetager opgaver vedr. krisestyring, redningsberedskaber og sikkerhed på det nationale plan. Vi samarbejder med både kommuner og rigsmyndigheder for tilsammen at skabe sikkerhed og tryghed i Grønland. Afdelingen er normeret med en afdelingschef og 12 AC-fuldmægtige.

 

Dine arbejdsopgaver

Med miljø og bæredygtighed højt på de den politiske og offentlige agenda, søger vi engagerede kolleger som vil bidrage til implementeringen af Naalakkersuisuts indsatsplaner og strategier på miljøområdet. I 2023 er der fokus på et helt nyt returpantsystem, der skal sikre at flere typer emballage returneres. Derudover skal der laves en sektorplan for natrenovation, og der skal fart på udrulningen af strategien for oprensning af fiske- og fangstredskaber.

Inden for beredskabsområdet omfatter arbejdsopgaverne udarbejdelse af lovgivning, rådgivning og formidling inden for beredskabsområdet. Du vil også skulle udføre anmeldte og uanmeldte kontrolbesøg og tilsyn af de kommunale redningsberedskaber og brugere af eksplosive stoffer. Derudover kommer du til at varetage sekretærfunktionen for Grønlands Beredskabskommission. Grønlands Beredskabskommission er det øverste krisestyringsniveau i Grønland, og rådgiver Naalakkersuisut i spørgsmål om beredskabet i Grønland. Beredskabskommissionen indkaldes derfor også ved større ulykker og katastrofer.

Du får en spændende hverdag, præget af mange forskellige typer af opgaver, der ofte afhænger af, hvilke henvendelser der kommer enten fra politisk side, borgerne eller kommunerne. Arbejdet indebærer samarbejde med andre afdelinger i departementet og andre myndigheder i Selvstyret samt eksterne samarbejdspartnere.

 

Alt efter kompetencer og interesser vil opgaverne bl.a. omfatte:

 • Implementering af politisk vedtagne strategier

 • Sagsbehandling inden for ét eller flere sagsområder alt efter kompetencer, behov og interesse

 • Politisk betjening, herunder udarbejdelse af notater og beslutningsoplæg

 • Koordinering af høringer på tværs af ressortområder i Selvstyret

 • Udarbejdelse og revision af love, bekendtgørelser og retningslinjer

 • Rådgivning og vejledning af kommuner og virksomheder

 • Kvalitetssikring af materiale fra afdelingen, der skal forelægges ledelsen og Nalakkersuisoq

 • Projektledelse af udviklingsprojekter, afhængig af din faglige profil

 • Oplysningsvirksomhed inden for beredskabsområdet

 • Udstedelse af tilladelser og godkendelser samt tilsyn inden for sprængstofsområdet

 • Deltage i planlægning og gennemførelse af diverse beredskabsøvelser

 • Sikre udarbejdelse af diverse beredskabsplaner

 

Du vil komme til at arbejde tæt sammen med de øvrige medarbejdere i afdelingen, og arbejdsopgaver kan være på tværs af afdelingens arbejdsområder.

 

Kvalifikationer

Du brænder for miljø og/eller beredskabsområdet, er selvstændig, fleksibel og med talent for at sætte dig ind i nye ting, holde struktur og bevare overblikket. Du hviler i dig selv, motiveres af udfordringer, er pligtopfyldende, loyal og har en positiv tilgang. Du kan være specialist inden for en af arbejdsområderne eller du kan være generalist. For at komme i mål med opgaverne skal der samarbejdes med interne og eksterne partnere og det er derfor påkrævet, at du er diplomatisk, serviceminded og har gode formulerings- og kommunikationsevner.

 

Vores forventninger

Vi ser gerne, at du har:

 • En relevant videregående akademisk uddannelse, for eksempel samfundsvidenskab, naturvidenskab, jura, katastrofe- og risikomanagement m.fl. eller anden relevant faglig baggrund

 • Erfaring med og interesse for et eller flere miljø- eller beredskabssagsområder

 • Erfaring med projektstyring

 • Erfaring fra en politisk styret organisation

 • Erfaring fra en offentlig forvaltning eller fra en rådgivende virksomhed.

 • Evnen til at formidle komplekse problemstillinger i et klart sprog

 • Gode samarbejdsevner samt evne til at holde mange bolde i luften

 • Gode sproglige kompetencer, herunder engelsk, dansk og grønlandsk

 

Hvem er vi?

Departementet består af ca. 45 medarbejdere, der er fordelt på fire afdelinger (Afdelingen for Service, Økonomi og Personale, Afdelingen for Natur og National Klimatilpasning, Afdelingen for Miljø og Beredskab og Afdelingen for Landbrug, Selvforsyning og Energi). Miljøstyrelsen for Råstofområdet, Pinngortitaleriffik (Grønlands Naturinstitut), Asiaq og Nukissiorfiit er desuden underliggende enheder til departementet.

 

I det daglige arbejder vi i departementet ud fra et fælles værdigrundlag, baseret på:

 • Professionalisme

 • Samarbejde

 • Imødekommende & servicemindede

 • Faglighed

 

Løn og ansættelsesforhold

Løn - og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation. Arbejdstiden er 40 timer ugentligt.

 

Tjenestemænd i staten og ansatte efter en række AC-overenskomster, bl.a. overenskomsten mellem DJØF og Finansministeriet, har ret til tjenestefrihed uden løn i forbindelse med ansættelse under Grønlands Selvstyre. Indenrigsministeriet har ligeledes henstillet til kommuner og regioner, at der vises imødekommenhed over for ansøgninger om tjenestefrihed uden løn ved ansættelse under Grønlands Selvstyre. Bestemmelserne om tjenestefrihed omfatter også ægtefælle/samlever til personer, der ansættes under Grønlands Selvstyre.

 

Bolig

Der kan til stillingerne anvises en umøbleret personalebolig efter de til enhver tid gældende regler. Husleje og depositum betales efter de til enhver tid gældende regler for den anviste bolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

 

Husleje og boligstandard kan variere afhængigt af boligens alder, ejerforhold mv. Der kan være ventetid på anvisning af permanent personalebolig, hvorfor der kan ske indkvartering vakant, herunder også i mindre bofællesskaber eller hotellejligheder, for hvilket der sker beskatning.

 

Arbejdspladsen er placeret i Nuuk. Byen byder på mange muligheder, herunder kulturhus, biograf, svømmehal, fitnesscentre, cafeer, restauranter og diverse foreninger. Naturen omkring Nuuk byder derudover både på skibakke og golfbane, samt mulighed for kajak, fiskeri, sejlads, vandring og en lang række andre fritidsaktiviteter.

 

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingschef Karen Anne Arleth på telefon (+ 299) 34 54 65

 

Ansøgning:

Ansøgningsfristen er den. 30 januar 2023

Tiltrædelsesdato er 1. marts 2023 eller snarest muligt

Samtaler forventes afholdt i uge 5 eller 6

 

Ansøgningsfrist:

30. januar 2023

 

Kontaktperson:

Karen Anne Arleth

+299 34 54 65

 

Ansættelsestype:

Fuldtid

 

Ansættelsesform:

Overenskomstvilkår

 

Arbejdsområde:

Natur og miljø

 

Geografisk område:

Kommuneqarfik Sermersooq

 

Departement:

Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Imaneq 1A 801

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Adresse 1
Imaneq 1A - 801
3900 Nuuk
Danmark
Adresse 2
Imaneq 1A - 801
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-01-2023
Udløber
30-01-2023
Kviknummer
LJA-84424881
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring, Strategi og udvikling
Ansøg nu
Job i virksomheden

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Del dette job

Virksomhedsinformation

Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Adresse
Imaneq 1A - 801
Danmark
Praktisk information
Indrykket
13-01-2023
Ansøgningsfrist
30-01-2023
Kviknummer
LJA-84424881
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring, Strategi og udvikling
Beliggenhed