AC-fuldmægtig/specialkonsulent til Miljø- og Beredskabsafdelingen i Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Miljø- og Beredskabsafdelingen søger 1-3 dygtige og engagerede kollegaer gerne med erfaring inden afdelingens arbejdsområder som overordnet er miljø, bæredygtighed og beredskabsområdet.
Kort om arbejdsstedet
Du bliver en del af Miljø- og Beredskabsafdelingen, som er en del af Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø. Arbejdet i afdelingen foregår i et spændende og fagligt udfordrende miljø med gode muligheder for faglig udvikling. Du vil blive en del af en arbejdsplads med gode kollegaer, en uformel omgangstone og hvor trivsel og udvikling prioriteres højt.
Miljøområdet varetagerudviklings- og driftsopgaver indenfor affald, drikkevand, kystnært havmiljø, spildevand, VVM og særligt forurenende virksomheder og internationale aftaler om miljøbeskyttelse. Beredskabsområdet varetager opgaver vedr. krisestyring, redningsberedskaber og sikkerhed på det nationale plan. Vi samarbejder med både kommuner og rigsmyndigheder for tilsammen at skabe sikkerhed og tryghed i Grønland. Afdelingen er normeret med en afdelingschef og 12 AC-fuldmægtige.
Dine arbejdsopgaver
Med miljø og bæredygtighed højt på de den politiske og offentlige agenda, søger vi engagerede kolleger som vil bidrage til implementeringen af Naalakkersuisuts indsatsplaner og strategier på miljøområdet. I 2023 er der fokus på et helt nyt returpantsystem, der skal sikre at flere typer emballage returneres. Derudover skal der laves en sektorplan for natrenovation, og der skal fart på udrulningen af strategien for oprensning af fiske- og fangstredskaber.
Inden for beredskabsområdet omfatter arbejdsopgaverne udarbejdelse af lovgivning, rådgivning og formidling inden for beredskabsområdet. Du vil også skulle udføre anmeldte og uanmeldte kontrolbesøg og tilsyn af de kommunale redningsberedskaber og brugere af eksplosive stoffer. Derudover kommer du til at varetage sekretærfunktionen for Grønlands Beredskabskommission. Grønlands Beredskabskommission er det øverste krisestyringsniveau i Grønland, og rådgiver Naalakkersuisut i spørgsmål om beredskabet i Grønland. Beredskabskommissionen indkaldes derfor også ved større ulykker og katastrofer.
Du får en spændende hverdag, præget af mange forskellige typer af opgaver, der ofte afhænger af, hvilke henvendelser der kommer enten fra politisk side, borgerne eller kommunerne. Arbejdet indebærer samarbejde med andre afdelinger i departementet og andre myndigheder i Selvstyret samt eksterne samarbejdspartnere.
Alt efter kompetencer og interesser vil opgaverne bl.a. omfatte:
-
Implementering af politisk vedtagne strategier
-
Sagsbehandling inden for ét eller flere sagsområder alt efter kompetencer, behov og interesse
-
Politisk betjening, herunder udarbejdelse af notater og beslutningsoplæg
-
Koordinering af høringer på tværs af ressortområder i Selvstyret
-
Udarbejdelse og revision af love, bekendtgørelser og retningslinjer
-
Rådgivning og vejledning af kommuner og virksomheder
-
Kvalitetssikring af materiale fra afdelingen, der skal forelægges ledelsen og Nalakkersuisoq
-
Projektledelse af udviklingsprojekter, afhængig af din faglige profil
-
Oplysningsvirksomhed inden for beredskabsområdet
-
Udstedelse af tilladelser og godkendelser samt tilsyn inden for sprængstofsområdet
-
Deltage i planlægning og gennemførelse af diverse beredskabsøvelser
-
Sikre udarbejdelse af diverse beredskabsplaner
Du vil komme til at arbejde tæt sammen med de øvrige medarbejdere i afdelingen, og arbejdsopgaver kan være på tværs af afdelingens arbejdsområder.
Kvalifikationer
Du brænder for miljø og/eller beredskabsområdet, er selvstændig, fleksibel og med talent for at sætte dig ind i nye ting, holde struktur og bevare overblikket. Du hviler i dig selv, motiveres af udfordringer, er pligtopfyldende, loyal og har en positiv tilgang. Du kan være specialist inden for en af arbejdsområderne eller du kan være generalist. For at komme i mål med opgaverne skal der samarbejdes med interne og eksterne partnere og det er derfor påkrævet, at du er diplomatisk, serviceminded og har gode formulerings- og kommunikationsevner.
Vores forventninger
Vi ser gerne, at du har:
-
En relevant videregående akademisk uddannelse, for eksempel samfundsvidenskab, naturvidenskab, jura, katastrofe- og risikomanagement m.fl. eller anden relevant faglig baggrund
-
Erfaring med og interesse for et eller flere miljø- eller beredskabssagsområder
-
Erfaring med projektstyring
-
Erfaring fra en politisk styret organisation
-
Erfaring fra en offentlig forvaltning eller fra en rådgivende virksomhed.
-
Evnen til at formidle komplekse problemstillinger i et klart sprog
-
Gode samarbejdsevner samt evne til at holde mange bolde i luften
-
Gode sproglige kompetencer, herunder engelsk, dansk og grønlandsk
Hvem er vi?
Departementet består af ca. 45 medarbejdere, der er fordelt på fire afdelinger (Afdelingen for Service, Økonomi og Personale, Afdelingen for Natur og National Klimatilpasning, Afdelingen for Miljø og Beredskab og Afdelingen for Landbrug, Selvforsyning og Energi). Miljøstyrelsen for Råstofområdet, Pinngortitaleriffik (Grønlands Naturinstitut), Asiaq og Nukissiorfiit er desuden underliggende enheder til departementet.
I det daglige arbejder vi i departementet ud fra et fælles værdigrundlag, baseret på:
Løn og ansættelsesforhold
Løn - og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation. Arbejdstiden er 40 timer ugentligt.
Tjenestemænd i staten og ansatte efter en række AC-overenskomster, bl.a. overenskomsten mellem DJØF og Finansministeriet, har ret til tjenestefrihed uden løn i forbindelse med ansættelse under Grønlands Selvstyre. Indenrigsministeriet har ligeledes henstillet til kommuner og regioner, at der vises imødekommenhed over for ansøgninger om tjenestefrihed uden løn ved ansættelse under Grønlands Selvstyre. Bestemmelserne om tjenestefrihed omfatter også ægtefælle/samlever til personer, der ansættes under Grønlands Selvstyre.
Bolig
Der kan til stillingerne anvises en umøbleret personalebolig efter de til enhver tid gældende regler. Husleje og depositum betales efter de til enhver tid gældende regler for den anviste bolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.
Husleje og boligstandard kan variere afhængigt af boligens alder, ejerforhold mv. Der kan være ventetid på anvisning af permanent personalebolig, hvorfor der kan ske indkvartering vakant, herunder også i mindre bofællesskaber eller hotellejligheder, for hvilket der sker beskatning.
Arbejdspladsen er placeret i Nuuk. Byen byder på mange muligheder, herunder kulturhus, biograf, svømmehal, fitnesscentre, cafeer, restauranter og diverse foreninger. Naturen omkring Nuuk byder derudover både på skibakke og golfbane, samt mulighed for kajak, fiskeri, sejlads, vandring og en lang række andre fritidsaktiviteter.
Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingschef Karen Anne Arleth på telefon (+ 299) 34 54 65
Ansøgning:
Ansøgningsfristen er den. 30 januar 2023
Tiltrædelsesdato er 1. marts 2023 eller snarest muligt
Samtaler forventes afholdt i uge 5 eller 6
Ansøgningsfrist:
30. januar 2023
Kontaktperson:
Karen Anne Arleth
+299 34 54 65
Ansættelsestype:
Fuldtid
Ansættelsesform:
Overenskomstvilkår
Arbejdsområde:
Natur og miljø
Geografisk område:
Kommuneqarfik Sermersooq
Departement:
Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Imaneq 1A 801