Gem annonce

2 Studentermedhjælpere til miljøopgaver og grøn omstilling i Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsen

Aarhus, Østjylland

Slagelse, Vestsjælland

Indrykket
10-07-2024

Har du lyst til at prøve kræfter med ansvarlig produktion og grøn omstilling på større industrivirksomheder rundt omkring i landet, så er dette studiejob måske noget for dig? Vil du være med til at understøtte den grønne omstilling og gøre en forskel for miljøet?

 

Miljøstyrelsen søger to studentermedhjælpere med en gennemsnitlig arbejdstid på 15 timer om ugen. Du bliver tilknyttet Miljøstyrelsen i enten Aarhus eller Slagelse.

 

Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsen er en del af Miljøministeriet og den statslige myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til både beskyttelse og benyttelse - klima og miljø.

 

Om enheden Virksomheder i Miljøstyrelsen

På virksomhedsområdet arbejder vi miljøopgaver for ca. 400 komplekse virksomheder rundt omkring i landet. Herudover har vi ansvar for tilsynet med offshore aktiviteter, akvakultur og alle større oliepipelines i Danmark. Vi er p.t. ca. 120 medarbejdere, heraf 5 kontorchefer og 7 funktionsledere, der arbejder i Aarhus, Slagelse og en mindre gruppe i Odense. Vi er organiseret i brancheteams (farmaceutiske virksomheder, kemisk industri, mineralindustri, havbrug, offshore, deponier, affaldsforbrænding, kraftværker mfl.). Vi arbejder meget på tværs med dygtige kolleger i resten af landet, som oftest med brug af videomøder.

 

Opgaver netop nu

Miljøstyrelsen har fået en spændende opgave med opbygning af en ny taskforce til arbejdet med revurdering af miljøgodkendelser. Vi får derfor brug for studentermedhjælpere til at understøtte løsning af opgaver i både taskforcen og vores eksisterende brancheteams.

På virksomhedsområdet arbejder vi med en række spændende miljøopgaver indenfor blandt andet jordforureningsområdet, energiomstilling på større virksomheder, PtX, CCS og biogas.

 

Dine opgaver

Dine opgaver kommer til at favne bredt og bliver at assistere på opgaver inden for miljøvurdering, miljøgodkendelse og revurdering af miljøgodkendelser, samt tilsyn på virksomhederne. Dette omfatter eksempelvis:

 • At samarbejde med og assistere erfarne medarbejdere i opgaveløsningen med at ajourføre miljøkrav til virksomhederne i revurderingsprocessen, herunder at udarbejde vilkårsoversigter Indtastning og anvendelse af miljødata i forskellige IT-systemer (GeoEnviron, PULS, Jupiter databasen, GIS) i samarbejde med teamets medarbejdere.

 • Bidrage til besvarelse af anmodning om aktindsigter.

 • Udarbejdelse af præsentationer i samarbejde med teamets medarbejdere og ledere.

 • Generelt forefaldende arbejde i enheden.

Du vil naturligvis få den nødvendige oplæring, og du skal være indstillet på, at der kan komme nye arbejdsopgaver med tiden.

 

Hvem er du?

Vi søger en studerende med interesse for miljøforvaltning og regulering af virksomheder. Vi forestiller os, at du er i gang med en videregående uddannelse. Din studieretning kan være bred. Det kunne fx være som geolog, kemiker, miljøingeniør, biolog, jurist eller lignende.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • Er serviceminded og fleksibel.

 • Kan arbejde selvstændigt og er samarbejdsorienteret.

 • Arbejder struktureret, kvalitetsbevidst og med sans for detaljen.

 • Er god til skriftlig og mundtlig kommunikation.

Vi kan tilbyde:

 • Et studierelevant job, hvor du kan få erfaring med miljøregulering af virksomheder.

 • En indgang til miljøområdet samt forskellige IT-systemer, der håndterer miljødata.

 • Engagerede kolleger og et arbejdsmiljø, hvor vi sætter pris på godt samarbejde.

 • Erfaring fra en offentlig styrelse med regulering af virksomheder.

 • At arbejdet kan tilrettelægges fleksibelt i forhold til dit studie.

Løn og ansættelsesvilkår

Tjenestestedet er enten Miljøstyrelsen, Lyseng Allé 1, 8270 Højbjerg eller Miljøstyrelsen, Antvorskov Alle 139c, 4200 Slagelse.

 

Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende fællesoverenskomst mellem Skatteministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer - Det Statslige Område samt tilhørende organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK).

 

Som studentermedhjælper i Statens skal du kunne dokumentere studieaktivitet for hele ansættelsesperioden.

 

Gennemsnitlig ugentlig arbejdstid: 15 timer.

 

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner.

 

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte funktionsleder Sune Ribergaard Henriksen på tlf. 22 46 87 37 vedrørende stillingen i Århus eller Mette Borglykke Sørensen på tlf. 21 18 61 10 vedrørende stillingen i Slagelse.

 

Sådan søger du stillingen

Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning og CV senest den 6/8 2024.

Vi forventer at afholde samtaler den 12/8 2024, med ansættelse snarest derefter.

 

Hjemmeside:

www.mst.dk

 

Ansøgningsfrist:

06-08-2024

 

Arbejdssted:

Højbjerg

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Miljøstyrelsen

Adresse 1
Lyseng Alle 1
8270 Højbjerg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
10-07-2024
Udløber
06-08-2024
Kviknummer
LJA-85587790
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Kontor og administration, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Miljøstyrelsen

Adresse
Lyseng Alle 1
8270
Højbjerg
Danmark
Praktisk information
Indrykket
10-07-2024
Ansøgningsfrist
06-08-2024
Kviknummer
LJA-85587790
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Kontor og administration, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce